Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Dagspress

Bonnier ville köpa SvD

Bonnier och Schibsted nära storaffär, skriver Di.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se


Publicerad: 31 Oktober 2014, 07:13
Uppdaterad: 06 December 2015, 12:24

Ämnen i artikeln:

BonnierSchibstedDagens Industri

Dagens industri skriver idag att Bonnier förra året tackade nej till att köpa Svenska Dagbladet. Diskussionerna avslutades förra hösten och affären föll på att Bonnier inte kom överens om ett pris med den nuvarande ägaren Schibsted.

Bonnierkoncernen skulle kunna räkna hem en del samordningsvinster vid ett övertagande av Svenska Dagbladet bland annat inom försäljning och administration.

Något intresse för affären tycks inte finnas i dag, enligt den kommentar Gunilla Herlitz, chef för affärsområdet Bonnier News, ger till Di.

– Det finns inget som helst intresse från Bonniers sida att köpa SvD.

Dagens industri skriver att Bonnierledningen kalkylerade med att det kostar runt en kvarts miljard kronor att lägga ned tidningen. För att försäkra sig mot en sådan eventuell kostnad krävde Bonnier att Schibsted skulle betala för att bli av med tidningen.

Men Schibsted ville ha betalt för att lämna över ägandet och därmed var diskussionerna avslutade innan de ens hann komma till några regelrätta förhandlingar, skriver Di.

Dagens Media kunde tidigare i år avslöja att Bonnier också vid årsskiftet ville köpa Schibsteds ägarandel i Metro. Förhandlingarna var långt gångna när de av någon anledning avbröts.

Raoul Grünthal, Schibsteds Sverige-chef, ville inte kommentera uppgifterna.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.