Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Bonnier utreder Ståhls avtal

Publicerad: 24 november 2011, 11:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:49

Turerna kring Johan Ståhls bonus och avgångsvederlag har lett till en intern utredning inom Bonnier. ”Vi har anledning att se över den uppkomna situationen”, säger hr- och kommunikationsdirektören Bodil Eriksson-Torp.


Däremot vill hon inte ge några kommentarer kring det specifika innehållet i Sydsvenskans förra vd Johan Ståhls avtal:

– Vi kommenterar inte närmare de villkor som överenskoms i samband med Sydsvenskans tidigare vd:s avgång. Johan Ståhl anställdes som vd 2007 och avtalet var klokt och bra vid den tidpunkt då det skrevs, säger Bodil Eriksson Torp.

Enligt henne kommer ingen inte Jonas Bonnier, Ulrika Saxon eller någon annan inom Bonnierledningen kommentera händelsen mer innan den interna utredningen är klar.

Samtidigt säger man sig ha full förståelse för att Johans Ståhls omfattande avgångsvederlag väcker starka reaktioner hos Sydsvenskans medarbetare, där det just nu pågår ett sparprogram som innebär att 80 tjänster försvinner från tidningen.

Enligt uppgifter till dagensmedia.se är upprördheten stor bland medarbetarna på Sydsvenskan, som kräver en förklaring från Bonnier. Flera av dem har twittrat om sitt missnöje.

Finns det inte anledning att förklara för dem vad som hänt?

– Det finns saker i den uppkomna situationen som vi har anledning att se över, och det måste vi göra först, säger Bodil Eriksson Torp.

Vad är det ni ska se över?

– Det har uppstått en del frågor kring den uppkomna situationen.

Johan Ståhl lämnade vd-posten på Sydsvenskan i våras och har enligt egen uppgift fått ett avgångsvederlag på om omkring 10 miljoner kronor för sammanlagt omkring 37 månader.

Enligt resume.se har Johan Ståhl under en del av sin tid på Sydsvenkan haft ett felaktigt formulerat bonusavtal som inneburit att han har haft rätt till bonus när tidningen har gått med förlust istället för vinst.

Att avtalet skulle vara formulerat på det sättet dementerades av Johan Ståhl på onsdagskvällen:

– Jag har ingen aning om var det kommer ifrån. Jag har haft ett traditionellt bonussystem som gäller för alla vd:ar inom Bonnier. Det följer Bonniers policy och bygger på vinst i bolaget, inget annat. Och det har inte handlat om några stora summor eftersom vi inte gått med vinst så många år, sade han till sydsvenskan.se.

Bodil Eriksson Torp vill inte bekräfta Johan Ståhls uppgifter om hur avtalet såg ut.

– Vi har inga kommentarer till enskilda avtal.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.