Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bonnier tvingas betala tillbaka permitteringsstöd

Publicerad: 18 mars 2022, 13:08

Foto: Janne Næss

Bonnier News måste betala tillbaka delar av det stöd för korttidsarbete som koncernen tagit emot. Totalt fick Bonnier News drygt 17 miljoner kronor i stöd.


Ämnen i artikeln:

Bonnier News

Tillväxtverket anser att vissa av de anställda som Bonnier News tidigare beviljats preliminärt stöd för inte uppfyller kraven. Bland annat handlar det om personer som Tillväxtverket inte betraktar som anställda under den så kallade jämförelsemånaden, som inte minskat sin lön i tillräcklig utsträckning eller som inte uppfyller kraven på arbetstidsminskning.

”Tillväxtverket anser att du, genom de uppgifter du lämnat i samband med ansökan om stöd, förorsakat att stöd lämnats på felaktig grund. Du borde skäligen ha insett att ditt företag inte har rätt till korttidsstöd för personer som inte var anställda i jämförelsemånaden”, skriver Tillväxtverket i sitt beslut och fortsätter:

”Arbetsgivare är återbetalningsskyldiga för allt preliminärt stöd som har betalats ut för en anställd under en avtalsperiod, om genomsnittlig arbetstids- och löneminskning inte överensstämmer med nivåerna i avtal eller lag.”

Totalt har Bonnier News fått 17 066 766 kronor i stöd för korttidsarbete. Nu ska 1 857 945 kronor betalas tillbaka.

Cirka 2500 medarbetare inom Bonnier News omfattades av permitteringarna, som infördes 6 april 2020.

LÄS ÄVEN: Från kris till vinstlyft för storstadspressen 2020 – och festen fortsätter i år

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bonnier News

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev