Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bonnier startar digitalförlag

Publicerad: 12 augusti 2011, 07:15
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:02

Bonnier Tidskrifter startar förlaget Boom Publishing som ska ge ut digitala titlar. Första lanseringen är den engelskspråkiga modetidningen "C Mode".


Ämnen i artikeln:

BonnierBonnier TidskrifterIpad

Bonnier Tidskrifters nya förlag Boom Publishing ska vara ett växthus för digitala produkter som inte har en förlaga i print.

 – Vi har känt ett tydligt behov av att experimentera med de tekniska möjligheter som surfplattorna möjliggör, men kanske ännu mer att titta på hur vi kan skapa nytt innehåll och experimentera med utgivningsfrekvens, storlek, tempo och affärsmodeller, säger Peder Bonnier, ansvarig för Bonnier Tidskrifters digitala verksamhet, i ett pressmeddelande.

Förlagets första magasin "C Mode by Carolinesmode.com", bygger på Caroline Blosts blogg och släpps bara på läsplatta. Det är ett veckobaserat modemagasin på engelska, som knyter ihop läsning och inspiration med shoppingmöjligheter.

Både tidningens chefredaktör Niclas Blixt Madison och ad Fredrik Oinonen kommer från Allt om Resor. Magasinet lanseras som första steg på Ipad. Ett lösnummer kostar 7 kronor och en månadsprenumeration 22 kronor.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News