Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bonnier säljer Östgötatidningen

Publicerad: 2 januari 2020, 08:13

Jonas Kanje, chefredaktör och ansvarig utgivare på Helsingborgs Dagblad, tror att den nya ägaren har bäst förutsättningar att driva Östgötatidningens verksamhet.

Bonnier-ägda HD-Sydsvenskan gör sig av med Lokaltidningens edition Östgötatidningen. Framöver kommer HD-Sydsvenskans fokus att ligga på den skånska marknaden, enligt chefredaktören Jonas Kanje.

Ämnen i artikeln:

BonnierHD-Sydsvenskan

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I oktober 2019 tog Bonnier, genom HD-Sydsvenskan, över Lokaltidningen av koncernen JP/Politiken Hus.

Lokaltidningen är framför allt verksam i Skåne, men finns också i Östergötland och Småland. Totalt ger den ut 28 editioner vilka tillsammans täcker 41 kommuner. 

Förvärvet beskrevs av Bonnier News vd Anders Eriksson som ”ett naturligt steg för oss strategiskt och kommer att ytterligare stärka Bonnier News närvaro i södra Sverige”.

Nu står det klart att Bonnier gör sig av med Östgötatidningen, som ges ut av Nya Tidningsbolaget i Östergötland AB.

LÄS OCKSÅ: Bonnier fortsätter shoppa – tar över Lokaltidningen

Övertar tidningen gör dess tidningschef och tidigare ägare Åsa Brage.

– Jag är väldigt glad och taggad över möjligheten att få återta ägandet av Östgötatidningen då jag brinner för och tror på den lokala journalistiken. Min ambition med tidningen har och kommer alltid vara att driva den med fokus på det lokala livet i våra kommuner i västra Östergötland, säger Åsa Brage.

Jonas Kanje, chefredaktör och ansvarig utgivare på Helsingborgs Dagblad, ser försäljningen som naturlig.

– Med den erfarenhet och lokala förankring som Åsa Brage och hennes team har ser vi att de kommer att ha bäst förutsättningar att driva verksamheten i Östergötland vidare. Vi önskar dem all lycka till. HD-Sydsvenskan kommer även fortsättningsvis att ha fullt fokus på den skånska marknaden.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev