Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bonnier Publications blir affärsområde i Bonnier News

Publicerad: 18 maj 2022, 08:35

Bonnier samordnar bland magasinen.

Foto: Janne Næss

Bonnier Group som samordnar för att stärka magasinsverksamheten – gör Bonnier Publications till en del av Bonnier News.


Ämnen i artikeln:

BonnierNyheter

Den danskgrundade nordiska magasinskoncernen Bonnier Publications, som ger ut ett tjugotal tidskrifter på flera marknader, blir ett affärsområde inom Bonnier News. Det framgår av ett pressmeddelande. Samordningen inleds redan nu i vår.

Ambitionen med detta är att stärka magasinsverksamheten, öka antalet prenumeranter och skapa synergier inom de respektive verksamheterna. I Bonnier News ingår i dag bland annat Dagens Nyheter, Dagens industri och Expressen samt dess magasinstitlar, bland dem Damernas Värld, Amelia och Teknikens Värld.

– Samgåendet mellan Bonnier News och Bonnier Publications är strategiskt viktigt. På det här sättet samlar vi krafterna inom Bonnierkoncernen, effektiviserar och skapar fokus för ett hållbart kunderbjudande framåt, säger Stina Andersson, vd Bonnier Group.

Syftet är också att dra nytta av nyhetsmediernas erfarenheter av den digitala transformationen och på så sätt accelerera motsvarande resa hos magasinen. Dessutom ska det stärka Bonnier News totala kunderbjudande.

Bonnier Publications har drygt 300 anställda som bland annat arbetar på titlar som Illustreret Videnskap, Vi i Villa och Bo Bedre.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BonnierNyheter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev