Bonnier och DI går in i Insplanet

2014-03-21 07:18  

Bonnier och Dagens Industri köper in sig i jämförelsetjänsten Insplanet. Nu drar ett samarbete med Dagens Industri igång.

Bonniertidningen Dagens Industri köper in sig i Insplanet genom att förvärva aktier från tidigare ägare, samt genom en nyemission i bolaget där aktierna riktas till Bonnier. Totalt kommer DI och Bonnier att äga 25 procent av Insplanet.

Enligt ett pressmeddelande ska betalningen för de nyemitterade aktierna ske genom kvittning av en fordran avseende annonsutrymme. Värdet omfattar hela emissionsbeloppet om 16,3 miljoner kronor.

Insplanet är en förmedlare av försäkringar till konsumenter och driver bland annat jämförelsetjänsten Insplanet.com.

Insplanet ska bland annat synas på di.se under en sektion om privatekonomi.

– Vi har noga följt jämförelsemarknaden för konsumenttjänster under en längre tid och konstaterat att Insplanet under många år levererat resultat och därmed skapat sig en stark position på marknaden, säger Henrik Stangel, vd för Dagens Industri, i pressmeddelandet.

– Våra läsare visar stort intresse för redaktionellt innehåll och tjänster som berör det privatekonomiska området. Med det nya samarbetet kan vi såväl öka värdet i den gemensamma affären som utbudet av service och tjänster för våra läsare.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt