Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bonnier och DI går in i Insplanet

Publicerad: 21 mars 2014, 06:18
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:44

Bonnier och Dagens Industri köper in sig i jämförelsetjänsten Insplanet. Nu drar ett samarbete med Dagens Industri igång.


Ämnen i artikeln:

BonnierDagens Industri

Bonniertidningen Dagens Industri köper in sig i Insplanet genom att förvärva aktier från tidigare ägare, samt genom en nyemission i bolaget där aktierna riktas till Bonnier. Totalt kommer DI och Bonnier att äga 25 procent av Insplanet.

Enligt ett pressmeddelande ska betalningen för de nyemitterade aktierna ske genom kvittning av en fordran avseende annonsutrymme. Värdet omfattar hela emissionsbeloppet om 16,3 miljoner kronor.

Insplanet är en förmedlare av försäkringar till konsumenter och driver bland annat jämförelsetjänsten Insplanet.com.

Insplanet ska bland annat synas på di.se under en sektion om privatekonomi.

– Vi har noga följt jämförelsemarknaden för konsumenttjänster under en längre tid och konstaterat att Insplanet under många år levererat resultat och därmed skapat sig en stark position på marknaden, säger Henrik Stangel, vd för Dagens Industri, i pressmeddelandet.

– Våra läsare visar stort intresse för redaktionellt innehåll och tjänster som berör det privatekonomiska området. Med det nya samarbetet kan vi såväl öka värdet i den gemensamma affären som utbudet av service och tjänster för våra läsare.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BonnierDagens Industri

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.