Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bonnier News storsatsar på längdskidåkning

Publicerad: 24 oktober 2022, 12:25

Foto: Rolf Zetterberg/kekstock.com

Ett nytt treårsavtal med Svenska skidförbundet längd möjliggör för Expressen och Bonniers lokala titlar att sända 30 tävlingsdagar under kommande säsong.

Ämnen i artikeln:

NyheterBonnierExpressen

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Förra säsongen sände Expressen och Bonniers lokala titlar ett stort antal nationella längdskidtävlingar, bland annat alla deltävlingar i den nationella cupen, Smart Energy Cup, och SM-avslutningen. Nu står det klart att det i år blir mer av den varan.

I det nya treåriga avtalet, som Bonnier News har tecknat med Svenska skidförbundet längd, ingår livesändningen av över 30 tävlingsdagar säsongen som kommer. Tittarna kan bland annat se fram emot den nationella seniorcupen Ford Smart Energy Cup och Bauhaus Cup för juniorer som är först att sändas. Därefter väntar exempelvis junior-SM och Folksam Cup för ungdomar.

– Vi kan nu erbjuda livesänd längdskidåkning som går rakt in i hjärtat hos såväl våra läsare och tittare nationellt på Expressen som lokalt hos våra lokala titlar runtom i landet. Dessutom får vi, genom det fina samarbetet med skidförbundet, en långsiktighet som gör att vi kan utveckla detta tillsammans, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News, i ett pressmeddelande.

Sändningarna kommer att vara möjliga att se som prenumerant på flera av Bonnier News Locals lokala titlar, däribland Östersunds-Posten och Sundsvalls Tidning. Även Expressens prenumeranter kan se sändningarna, men då krävs det nya abonnemanget ”Premium Max” för vilket man får betala 179 kronor i månaden utan bindningstid. I det ingår även övrig livesport samt tillgång till den låsta journalistiken på Expressens sajt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev