Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bonnier News skänker pengar till journalistik i Ukraina

Publicerad: 28 februari 2022, 10:02

Foto: Per Mikaelsson

Bonnier News skänker pengar för att stötta oberoende journalistik i Ukraina. ”Det är uppenbart att det finns stora hjälpbehov, och som publicister vill vi då försöka bidra till oberoende journalistik”, säger Anders Eriksson, vd på Bonnier News.


Ämnen i artikeln:

Anders ErikssonBonnier News

Med anledning av kriget i Ukraina har Bonnier News beslutat att ge 1 miljon kronor till oberoende journalistik i landet. 

– Som hela världen ser och läser vi om det hemska i Ukraina. Våra tidningar har också egna journalister på plats som rapporterar från bland annat Ukraina, Polen och Ryssland. Det är uppenbart att det finns stora hjälpbehov, och som publicister vill vi då försöka bidra till oberoende journalistik, säger Anders Eriksson, vd på Bonnier News, till Dagens Media.  

Pengarna går både till medieorganisationer i Ukraina och internationella medieorganisationer som bidrar till oberoende journalistik i landet. 

– Den här insatsen, som omfattar en miljon kronor, bland annat till internationella Reportrar utan gränser och till The Ukrainian Association of Press Publishers som också svenska Tidningsutgivarna beslutade att stötta i fredags, görs av Bonnier News. Dessutom pågår flera olika initiativ från våra tidningar, som Expressens samarbete med Röda korset om en insamling. 

Samtidigt säger Anders Eriksson att vidare åtgärder kan bli aktuellt längre fram. 

– Konflikten kan bli långvarig och vi är öppna för att göra ytterligare insatser framöver både i våra egna verksamheter och i samråd med exempelvis Tidningsutgivarna och publicistorganisationen Utgivarna.

Som Dagens Media rapporterade i förra veckan har Bonnier News även lyst upp DN/Expressen-skrapan i blått och gult som symboliskt stöd för Ukraina. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Anders ErikssonBonnier News

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev