tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bonnier News säljer Laholms Tidning

Publicerad: 1 november 2021, 09:52

Joakim och Julia S Ormsmarck kommer att fortsätta driva tidningen vidare genom sitt bolag Made in Båstad AB. Foto: ANDERS SALLSTROM

Laholms tidning får nya ägare när Bonnier säljer tidningen till det lokala mediebolaget Made in Båstad AB. ”För oss känns det väldigt inspirerande att få möjlighet att ta över en så välskött och publicistiskt stark tidning som Laholms Tidning”, säger Joakim S Ormsmarck, vd för Made in Båstad.

Ämnen i artikeln:

Laholms TidningBonnierBonnier NewsDagspress

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Bonnier News har sedan två år ägt Laholms tidning genom förvärvet av Lokaltidningen Mediacenter Sverige AB av Politiken.

Men nu säljs den vidare. Joakim och Julia S Ormsmarck kommer att fortsätta driva tidningen vidare genom sitt bolag Made in Båstad AB.

– Made in Båstad har varit och är en bra samarbetspartner i olika sammanhang för oss, vi är övertygade om att de på bästa sätt kommer att förvalta Laholms Tidnings anrika arv, säger Mikael Nestius, affärsområdeschef för Bonnier News Local i ett pressmeddelande.

”En hel del synergier”

– För oss känns det väldigt inspirerande att få möjlighet att ta över en så välskött och publicistiskt stark tidning som Laholms Tidning. Det faktum att titeln 2020 var nominerad som en av tre till utmärkelsen Årets Gratistidning säger en hel del. Eftersom vi sedan tidigare driver en tidning i grannkommunen ser vi såklart en hel del synergier mellan verksamheterna, framförallt när det gäller annonsförsäljningen, säger Joakim S Ormsmarck.

Made in Båstad tänker driva tidningen vidare som en veckoutgiven gratistidning och på tidningens webbplats. De två reportrar som arbetar på tidningen har fått erbjudande om att gå över i den nya organisationen.

Bonnier-ägda Lokaltidningen Mediacenter Sverige kommer nu att fokusera på sin övriga verksamhet i Skåne, där företaget ger ut 22 gratistidningar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev