Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bonnier News Locals sajter ligger nere

Publicerad: 17 september 2021, 06:19

Karin Näslund, chefredaktör och ansvarig utgivare på Sundsvalls Tidning, beskriver it-problemen som allvarliga.

Bonnier News Local drabbas hårt av ett IT-haveri under fredagsmorgonen. Alla sajter påverkas.


Ämnen i artikeln:

Bonnier News Local

Den som har försökt nå någon av Bonnier News Locals sajter under fredagsmorgonen har behövt öva tålamodet, eftersom det bara står och snurrar. Alternativt har man landat på en ”error”-sida. I dagsläget finns ingen prognos för när problemet kan vara löst.

I Bonnier News Local ingår före detta Mittmedia samt HD-Sydsvenskan och Hall Media. Sundsvalls Tidning är en av alla tidningar som påverkas av IT-haveriet. Karin Näslund är chefredaktör och ansvarig utgivare där.

– Det är jättetråkigt naturligtvis. Vi jobbar hela tiden för att ge våra läsare bra journalistik och våra digitala kanaler är viktiga för oss. Det är förstås både tråkigt och allvarligt.

LÄS OCKSÅ: Pia Rehnquist om Bonnier News Locals IT-haveri: ”Det är klart att det är jätteallvarligt”

Hur agerar ni nu för att informera era läsare om de här IT-problemen?

– Ja, det är ju den stora svårigheten när sajten ligger nere. Men det vi gör just nu är att peka om sajten till vår Facebooksida för att nå ut med information, säger hon och fortsätter:

– Men förhoppningsvis ska vi inte behöva göra det så länge till eftersom det jobbas för fullt med att försöka lösa de här problemen.

Så sent som i juni i år drabbades flera av Bonnier News titlar av omfattande IT-problem, vilket bland annat innebar totalt publiceringsstopp mitt under den dåvarande regeringskrisen. Som tillfällig lösning fick därför Sydsvenskan gå över till en så kallad ”nödsajt” som publiceras via Wordpress.

– Det som publicerades på nödsajten var ju utseendemässigt långt ifrån vad vi ska erbjuda. Som ansvarig utgivare är jag helt bedrövad över det som gavs ut på måndagen. Det var inte alls bra, sade Jonas Kanje, chefredaktör och ansvarig utgivare för Sydsvenskan, till Dagens Media då. 

Kan något liknande bli aktuellt för er om problemen blir ihållande?

– Nej, det kan det inte, för vi har helt enkelt inga sådana möjligheter. Det ser lite olika ut inom Bonnier News, säger Karin Näslund.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bonnier News Local

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.