Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bonnier News Local köper Tranås-Posten

Publicerad: 10 november 2021, 10:14

Fredrik Söderholm och Jan Justegård säljer Tranås-Posten och Boulevard till Bonnier News Local.

Bonnier News Local tar över Tranås-Posten och systertidningen Boulevard. Därmed får titlarna samma ägare som Tranås Tidning och Tranåsaktuellt.


Ämnen i artikeln:

Bonnier NewsHall Media Mikael Nestius

Tranås-Posten grundades redan 1918 och är en veckoutgiven lokaltidning i Tranås med omnejd. Systertidningen Boulevard är en gratistidning.

Sedan tidigare äger Bonnier News Local både Tranås Tidning och gratistidningen Tranåsaktuellt, som alltså har samma utgivningsområde, via köpet av Hall Media förra året.

– Tranås-Posten är en välskött lokaltidning med lång historia. Under åren har man lyckats växa antalet printprenumeranter och bolaget har en stark lönsamhet. Vi ser nu möjligheter till samordning mellan Tranås-Posten och Tranås Tidning, i allt från delade lokaler till gemensamma system. Vi tror även att vi kan öka lönsamheten ytterligare genom att skapa synergier mellan gratistidningarna Boulevard och Tranåsaktuellt, säger Mikael Nestius, affärsområdeschef för Bonnier News Local, i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet har Tranås-Posten cirka 3 400 betalande prenumeranter. 

Säljare är Tranås-Postens grundare Jan Justegård, som också är ansvarig utgivare, och Fredrik Söderholm, annonschef. 

– Vi har drivit Tranås-Posten i 30 år och nu är tiden rätt för nya krafter att ta vid. Det känns tryggt att lämna över ägarskapet till Bonnier News Local som är en stabil mediekoncern med stora kunskaper kring tidningsmakeri. Bonnier News Local värnar också om den lokala journalistiken, säger Jan Justegård i pressmeddelandet.

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev