lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bonnier News Local kapar söndagstidningar

Publicerad: 15 september 2023, 06:17

Tilltaget innebär en besparing på flera miljoner kronor, enligt Mikael Nestius.

Foto: Per Mikaelsson

Bonnier News Local möter konjunkturnedgången genom att dra in söndagstidningen i tre utgivningsområden.

Ämnen i artikeln:

Mikael NestiusArbetarbladetDagens MediaBonnier News LocalJournalistenDagspress

Janne Næss

janne.naess@dagensmedia.se


Bonnier News Local sällar sig till skaran av mediehus som på grund av det ekonomiska läget tittar över sina kostnader.

Mikael Nestius, avgående affärsområdeschef för Bonnier News Local, säger till Journalisten att ett stort annonstapp gör att tidningsgruppen tittar över vad som kan göras för att spara pengar.

LÄS ÄVEN: Mikael Nestius lämnar Bonnier: ”Beslutet är mitt eget”

Tre av koncernens tidningar, Gefle Dagblad, Arbetarbladet och Sundsvalls Tidning, slutar trycka och dela ut papperstidningen på söndagar från och med oktober. Det innebär en besparing på flera miljoner kronor.

En annan åtgärd som Bonnier News Local provar är att dela ut tidningen under heldagar, istället för under ett visst tidspann under natten. Det testas för Länstidningen Södertälje som också kommer att tryckas tidigare.

– Det innebär dels att vi får lättare att rekrytera bud, då det blir ett heltidsjobb. Men det innebär också att vi, i alla fall i teorin, behöver hälften så många bilar och hälften så stora lokaler, vilket ger stora besparingar, säger Mikael Nestius till Journalisten.

Den kommande ändringen av mediestödet innebär dessutom att vissa av gruppens tidningar kan räkna med mindre stöd framöver, och sparbehovet hos dessa kommer enligt Mikael Nestius att bli akut.

I år får Bonnier News Local 260 miljoner kronor i statsstöd samtidigt delas 108 miljoner delas ut till ägarna, som Dagens Media tidigare rapporterat om.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev