Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bonnier lägger ned innovationsavdelning

Publicerad: 26 november 2019, 07:34

Bonnier News har inlett förhandlingar om att lägga ned innovationsavdelningen Bonnier News Next. Det uppger Alexander Lydecker, Chief Commercial Officer Bonnier News i ett internmeddelande.

Sju tjänster försvinner när Bonnier News innovationsavdelning Next, som har sin bas i Malmö, avvecklas.


Ämnen i artikeln:

Bonnier News

Under ledning av Tomas de Souza startade Bonnier News våren 2018 en innovationsavdelning i Malmö med målet att skapa tillväxt i hela affärsområdet.

Sedan dess har Next, som tillhör Bonnier News MID, vid tre tillfällen tilldelats pengar av Google för sina projekt. Så sent som i slutet av augusti tog man emot pengar för ett projekt kring läsarintäkter.

LÄS OCKSÅ: Google ska hjälpa Bonnier med läsarintäkter 

Men nu inleds förhandlingar med de fackliga klubbarna om nedläggning. Det skriver Alexander Lydecker, Chief Commercial Officer Bonnier News, i ett internmeddelande.

”Som en följd av att vi vill fokusera och prioritera hårdare bland våra initiativ har vi beslutat att lägga ned Bonnier News Next, satsningen på projekt- och experimentstöd.”

LÄS MER: Lydecker om nedläggningen: ”Vi måste optimera resurser och kompetens”

Nu ska i stället respektive verksamhet inom News ha ansvar för att de delarna.

”Det innebär att dagens sex tjänster i Next Malmö och den tjänst som utgör Next i Stockholm tas bort och de medarbetare som i dag innehar de tjänsterna berörs. Vi arbetar nu tätt ihop med facket för att få till ett så bra av slut som möjligt”, skriver Alexander Lydecker.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bonnier News

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.