tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bonnier lägger ned innovationsavdelning

Publicerad: 26 november 2019, 07:34

Bonnier News har inlett förhandlingar om att lägga ned innovationsavdelningen Bonnier News Next. Det uppger Alexander Lydecker, Chief Commercial Officer Bonnier News i ett internmeddelande.

Sju tjänster försvinner när Bonnier News innovationsavdelning Next, som har sin bas i Malmö, avvecklas.

Ämnen i artikeln:

Bonnier News

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Under ledning av Tomas de Souza startade Bonnier News våren 2018 en innovationsavdelning i Malmö med målet att skapa tillväxt i hela affärsområdet.

Sedan dess har Next, som tillhör Bonnier News MID, vid tre tillfällen tilldelats pengar av Google för sina projekt. Så sent som i slutet av augusti tog man emot pengar för ett projekt kring läsarintäkter.

LÄS OCKSÅ: Google ska hjälpa Bonnier med läsarintäkter 

Men nu inleds förhandlingar med de fackliga klubbarna om nedläggning. Det skriver Alexander Lydecker, Chief Commercial Officer Bonnier News, i ett internmeddelande.

”Som en följd av att vi vill fokusera och prioritera hårdare bland våra initiativ har vi beslutat att lägga ned Bonnier News Next, satsningen på projekt- och experimentstöd.”

LÄS MER: Lydecker om nedläggningen: ”Vi måste optimera resurser och kompetens”

Nu ska i stället respektive verksamhet inom News ha ansvar för att de delarna.

”Det innebär att dagens sex tjänster i Next Malmö och den tjänst som utgör Next i Stockholm tas bort och de medarbetare som i dag innehar de tjänsterna berörs. Vi arbetar nu tätt ihop med facket för att få till ett så bra av slut som möjligt”, skriver Alexander Lydecker.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev