tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bonnier höjer budet på Readly

Publicerad: 26 januari 2023, 06:47

Bonnier News vd Anders Eriksson säger att budet på Readly är attraktivt.

Foto: Readly/ Per Mikaelsson

Bonnier News är redo att betala mer för magasinstjänsten Readly. Dessutom förlängs tidsfristen för att acceptera budet – för andra gången.

Ämnen i artikeln:

Bonnier NewsReadlyAnders ErikssonToppnyheter förmiddag

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Bonnier News, via bolaget Tidnings AB Marieberg, höjer budet på Readly. Från 12 kronor per aktie till 14,40 kronor. Det motsvarar cirka 546 miljoner kronor totalt.

För andra gången förlängs dessutom accepttiden för budet. Från början hade aktieägarna till 13 januari på sig, men tidsfristen förlängdes sedan till 3 februari. Nu förlängs acceptperioden ytterligare till och med 9 februari.

– Vi har lämnat ett attraktivt erbjudande till aktieägarna i Readly då vi bedömer att bolaget, som en del av Bonnier News, kan säkras långsiktig finansiering och dra nytta av våra styrkor inom innehåll och räckvidd för att skapa ett bättre erbjudande för prenumeranter och en långsiktigt hållbar affärsmodell. Vi är därför glada över att ha nått en samsyn med flera väsentliga aktieägare om värdet på bolaget och vad som utgör den bästa vägen framåt. Med stöd från dessa aktieägare, motsvarande cirka 31,9 procent av kapitalet, och det tidigare kommunicerade stödet från den oberoende budkommittén har vi därför beslutat att höja budet till 14,40 kronor per aktie, säger Anders Eriksson, vd på Bonnier News, i ett pressmeddelande.

Som Dagens Media tidigare har rapporterat har två av de största ägarna sedan tidigare gått ut med att de inte tänker acceptera det initiala budet, då man ansåg värderingen vara för låg. 

LÄS ÄVEN: Bonnier lägger bud på Readly: ”Passar bra in i vår strategi” 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev