Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bonnier Groups vd lämnar

Publicerad: 15 augusti 2022, 13:50
Uppdaterad: 16 augusti 2022, 08:06

Stina Andersson lämnar sitt uppdrag på grund av meningsskiljaktigheter med styrelsen.

Foto: Ida Borg

Efter mindre än ett år lämnar Stina Andersson sitt uppdrag som vd för Bonniers moderbolag.


Ämnen i artikeln:

BonnierToppnyheter förmiddag

Den 1 september 2021 tillträdde Stina Andersson officiellt rollen som ny vd för Bonnier Group, moderbolaget inom Bonnierkoncernen. 

Mindre än ett år senare lämnar hon sin tjänst. Anledningen är att ”det råder för stora skillnader i uppfattningar om investeringsverksamhetens inriktning framöver”, enligt ett pressmeddelande. 

Att hon lämnar beskrivs som ett gemensamt beslut taget av Bonnier Groups styrelse och Stina Andersson själv. 

– Samsyn mellan styrelse och vd är en förutsättning för att bedriva verksamheten på ett ändamålsenligt sätt, och tyvärr har vi inte riktigt nått dit. Då är det bättre för oss alla att vi går skilda vägar, säger Stina Andersson i pressmeddelandet. 

Stina Andersson kommer dock inte lämna Bonnier helt och hållet utan kommer framöver att agera styrelseledamot i Bonnier Fastigheter. 

Erik Haegerstrand, som har varit vd för Bonnier Group sedan 2013 och fram till att Stina Andersson tog över förra året, kommer återigen gå in som vd för koncernen. Han fortsätter även som styrelseordförande, en post han klev in på då Bengt Braun lämnade posten efter 32 år i styrelsen. 

Stina Andersson har tidigare arbetat som operativ chef på Axel Johnson. Hon har även en bakgrund inom Tele2 där hon har arbetat som strategi- och utvecklingschef, samt en bakgrund inom Kinnevik. 

Bonnier Group redovisade under 2021 en nettoomsättning på 20 789 miljoner kronor, att jämföra med 20 130 miljoner kronor året innan. Rörelseresultatet (EBIT) landade i sin tur på 2 193 miljoner kronor, en ökning från 1 002 miljoner kronor 2020. 

Dagens Media har sökt Stina Andersson och Erik Haegerstrand via presskontakt Magnus Janson för vidare kommentarer. De båda avböjer dock intervju med hänvisning till att det inte finns något nytt eller ytterligare att säga. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev