fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bonnier gör sig av med gratistidning

Publicerad: 9 december 2022, 12:42

Made in Båstad AB, som Joakim och Julia S Ormsmarck driver, tar över Smålänningen XTRA av Bonnier.

Foto: Anders Sällström

Gratistidningen Smålänningen XTRA övergår i det lokala mediehuset Made in Båstad AB:s ägo.

Ämnen i artikeln:

BonnierNyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Bonnier News Local säljer gratistidningen Smålänningen XTRA till Made in Båstad AB. Det sista numret i Bonniers ägo går ut i december. Från och med januari går Joakim S Ormsmarck in som ansvarig utgivare för tidningen. Han ersätter då Anders Sjölin.

Det lokala mediehuset Made in Båstad AB, som bland annat ger ut Bjäre NU och Laholms Tidning, har i dag sitt säte i Båstad samt en lokalredaktion i Laholm.

– Vi tror på lokala tidningar och papperstidningen som räckviddsmedia och tillsammans med våra två nyhetstidningar i Båstad och Laholm får vi nu ett sammanhängande utgivningsområde som spänner över fem kommuner i Skåne, Halland och Småland, säger Joakim S Ormsmarck, tillträdande chefredaktör och vd för Made in Båstad AB, i ett pressmeddelande.

Även Jannik Hansen, gratismediechef på Bonnier News Local, kommenterar försäljningen.

– Vi har goda erfarenheter av samarbete med Joakim och Julia S Ormsmarck, bland annat så sålde Bonnier News Local  Laholms Tidning till dem för drygt ett år sedan.

Made in Båstad AB och Bonnier News kommer efter att affären är genomförd att samarbeta kring försäljning. Smålänningen XTRA fortsätter även att tryckas på Bonnier-ägda Bold.

De berörda fackklubbarna är, enligt pressmeddelandet, informerade.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev