måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bonnier förlänger tidsfristen för budet på Readly

Publicerad: 12 januari 2023, 06:37

Bonnier förlänger acceptperioden för budet på Readly.

Foto: Readly/Janne Næss

Efter att två storägare gått ut med att de planerar att tacka nej till Bonnier News bud på Readly förlängs nu acceptperioden.

Ämnen i artikeln:

Bonnier NewsReadlyToppnyheter förmiddag

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Bonnier News, via bolaget Tidnings AB Marieberg, lade i början av december ett bud på magasinstjänsten Readly på 12 kronor per aktie, vilket motsvarar 455 miljoner kronor. För att affären ska gå igenom krävs att minst 90 procent av aktieägarna tackar ja.

Men som Dagens Media tidigare har rapporterat har både Bengtssons Tidnings AB och Swedbank Robur gått ut med att de inte kommer att acceptera budet. Deras aktieandelar motsvarar tillsammans 11,5 procent av ägandet i Readly.

Nu väljer Bonnier News att förlänga acceptperioden. Initialt var löptiden till och med 13 januari, men den förlängs nu till 3 februari.

”Baserat på dialog med Konkurrensverket bedömer Bonnier News att godkännandeprocessen kommer att behöva ytterligare tid. Bonnier News bedömning är att Konkurrensverkets handläggning i stället kommer att slutföras i början av februari 2023. Styrelsen för Bonnier News har därför beslutat att förlänga acceptperioden för Erbjudandet till och med den 3 februari 2023, kl. 15.00 (CET)”, skriver Bonnier News i ett pressmeddelande.

I övrigt är villkoren i budet oförändrade.

LÄS ÄVEN: Bonnier lägger bud på Readly: ”Passar bra in i vår strategi” 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev