Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

”Bonnier agerade på enda möjliga sätt”

Publicerad: 3 September 2009, 08:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:14

Bonniers informationsdirektör, Mårten Lyth, kommenterar för första gången kommunikationshaveriet i samband med Gunilla Herlitz övergång till DN.


När nyheten att Gunilla Herlitz lämnar Dagens Industri för DN läckte ut fredag förra veckan, la alla berörda parter locket på, och inte ens den egna personalen fick någon information.

– Det var olyckligt att informationen läckte ut och man kan diskutera hur man skulle ha hanterat situationen. Vi valde att snabbhantera processen och följa de regler och procedurer som finns. Att gå ut och kommentera innan allt var klart hade varit direkt olämpligt, säger Mårten Lyth.

När medierna började ringa runt så vägrade alla inblandade att lyfta på luren eller ringa tillbaka. Är det effektivt kommunikationsarbete?

– För det första, för mig personligen, så hade jag mycket att göra. Jag kan inte kommentera rykten om våra dotterbolag, även om ryktena stämde den här gången, och att dementera hade bara varit löjligt.

Du kunde ha svarat men valt att inte kommentera?

– Ja det hade jag kunnat göra, och det är möjligt att det hade varit intressant för medierna att få höra inga kommentarer från sju, åtta olika personer.

Det är ett svar i alla fall.

– Ja det är absolut ett svar, men det är viktigt att komma ihåg det finns regler för hur sånt här ska skötas. Av omsorg för medarbeternara såg vi att det viktigaste var att få det hela klart så snart som möjligt så att vi kunde gå ut med informationen. 

I en intervju i Dagens Media säger du att bilden av Bonnier som slutet är en nidbild. Pekar inte den senaste veckans händelser på motsatsen?

– Det kan man kanske tycka, om man ser till det här specifika fallet, men nästan alla andra företag hade reagerat på samma sätt i vår situation. Vi försöker vara så öppna vi kan men i det här fallet, där informationen läckte ut i förhand, hade vi inte kunnat agera på så många andra sätt utan att bryta mot lagen.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.