Bodström PO-anmäler Expressen

2010-10-08 14:12  

Socialdemokraten Thomas Bodström anmäler Expressen till Pressens opinionsnämnd. Han kräver också en personlig ursäkt av Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Expressen skriver i dag, fredag, att Thomas Bodström  ägnat sig åt "avancerad skatteplanering".

– Det är en ren lögn. Jag har under mina tio år i politiken aldrig varit med om en liknande lögn, säger Thomas Bodström till TT.

Han menar att tidningens artikel är helt felaktig på flera punkter. Dessutom vänder han sig mot att Expressen skriver att han har högst frånvaro i riksdagen under de senaste fyra åren.

– Jag hör till de mest aktiva i hela riksdagen, när man ser till motioner, interpellationer och närvaro i utskottet. Jag är en av dem med högst närvaro, säger han till TT.

Thomas Mattsson skriver i ett mejl till Dagensmedia.se:

– Jag har inte sett nån PO-anmälan, jag vet bara att "Årets ekonomijournalist 2009" och hans prisbelönta kollega som rekryterats från Dagens Industri granskat Bodströms bolag i dagens tidning - och att Bodström vägrade svara på deras frågor före publiceringen.

Martin Schori

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt