tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bodil Ericsson Torp till Expressen Lifestyle

Publicerad: 30 januari 2023, 14:23

Bodil Ericsson Torp går in i styrelsen för Expressen Lifestyle.

Foto: Olle Sporrong/pressbild

Aller Medias tidigare vd Bodil Ericsson Torp går in i styrelsen för Expressen Lifestyle.

Ämnen i artikeln:

Bodil Ericsson TorpExpressenNyheter

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Bodil Ericsson Torp lämnade rollen som vd på Aller Media sommaren 2021. Numera är hon koncern-vd för investmentbolaget VO2 Cap, som bland annat investerar i medieföretag. 

LÄS ÄVEN: Bodil Ericsson Torp: ”Perfekt tajming att lämna”

Den 18 januari i år blev hon dessutom invald i styrelsen för Bonnier-ägda Expressen Lifestyle, vars magasinsdel är direkt konkurrerande med Aller Media.

Hur kommer det sig att du väljs in i styrelsen?

– Det bör du fråga styrelsens ordförande om som är rätt person att fråga. Men jag utgår från att de utifrån min kompetens och erfarenhet inom media sedan över 25 år tillbaka valde mig. Jag jobbade inom Bonnier i 15 år och hade en fantastisk tid i början av min karriär och la då plattformen till min passion för mediekanaler, tech, bästa innehållet och inte minst det fria ordet. Det känns otroligt kul och hedrande att från styrelseperspektivet få lära känna Expressen Lifestyle och alla talanger inom affären, skriver Bodil Ericsson Torp i ett mejl till Dagens Media.

Vad ser du att du kommer att bidra med?

– Jag ser fram emot första styrelsemötet för mig i februari, där jag ska ta mig tid att lära känna Expressen Lifestyle på ett djupare plan. De har de senaste åren genomgått en stor förändringsresa och gör i dag ett imponerande jobb med att ta en fullständig marknadsledande position på den svenska marknaden. Min ambition är att få bidra med min kunskap i både ledarskap och affärsutveckling, att vara ett bra stöd till Klas [Granström, affärsområdeschef, red.anm] med team men också utmana för att accelerera Expressen Lifestyles ambition om att bli än mer relevant för alla läsare och tittare runtom i Sverige.

Ser du redan nu några förändringar som skulle behöva vidtas för bolaget?

– Nej, det är ett för tidigt skede. Jag ska börja med att lära känna affären på riktigt. Det finns en enormt kompetent styrelse och ledning för Expressen Lifestyle med en robust och bra affärsstrategi för långsiktigt spännande utveckling. Men som alltid, nya ögon kan se nya möjligheter. Jag ser fram emot att få bidra och lära känna gänget på Expressen Lifestyle.

LÄS ÄVEN: VO2 ökar intäkterna: ”Mycket stark tillväxt” 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev