Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bo Hedin till Östran

Publicerad: 15 augusti 2011, 13:21
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:02

Tidningsräven Bo Hedin blir tf chefredaktör och ansvarig utgivare på Kalmarbaserade dagstidningen Östran.


Bo Hedin var med och tog fram aftonbladet.se och har tidigare varit utvecklingschef på Svenska Dagbladet, ett jobb som han lämnade för två år sedan, och har sedan dess arbetat som konsult – bland annat för Borås Tidning och Skånska Dagbladet, skriver östran.se.

– Mitt hjärta klappar för landsortstidningar. Jag började min karriär på Upsala Nya Tidning en gång i tiden. Jag har haft många roller, de senaste åren som konsult, men jag har aldrig förr haft den typen av position på en tidning som jag kommer att ha nu, säger Bo Hedin till östran.se.

Bo Hedin efterträder Ulf Carlsson, som istället blir reporter på tidningen. Han har haft olika chefspositioner på Östran i 15 år och har de senaste tre åren varit chefredaktör och ansvarig utgivare.

– Det känns inte lika kul att vara chef längre, däremot tycker jag att det blir roligare och roligare att skriva – vilket jag har fortsatt med under hela tiden som jag varit chef. Det känns väldigt bra att ha ett yrke där man kan gå från att vara chef till att bli en producerade medarbetare i ett journalistkollektiv utan större dramatik. Det känns privilegierat att ha ett sådant jobb, och jag har redan en hel del reportageuppslag på gång, säger Ulf Carlsson till dagensmedia.se.

Han hänvisar alla frågor om valet av Bo Hedin som ersättare till företagsledningen. Dagensmedia.se har sökt vd Håkan Johansson.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News