Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Björn af Kleen: Jonas Bonnier fick sparken

Publicerad: 2 September 2013, 07:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:36

I Björn af Kleens reportagebok om Bonnier-koncernen finns uppgifter om att koncernchefen Jonas Bonnier ska ha fått sparken.


Ämnen i artikeln:

BonnierJonas Bonnier

I slutet av maj stod det klart att Bonniers koncernchef Jonas Bonnier lämnar sin tjänst vid årsskiftet. Enligt uppgifter i Björn af Kleens bok ”Lucke & Lull – arvet efter Bonnier”, ska styrelsen, med kusinen Carl-Johan Bonnier som ordförande, ha sparkat Jonas Bonnier, skriver Dagens Industri.

– Jag har trovärdiga källor med insyn i processen som styrker detta, säger Björn af Kleen till Dagens Industri.

Det var branschtidningen Resumé som var först med att kunna berätta om Jonas Bonniers avgång. En kupp som Jonas Bonnier själv ska ha legat bakom, och som tog Bonnierstyrelsen på sängen, enligt Björn af Kleen.

Författaren säger sig även ha identifierat Bonnierkoncernens nästa kronprins – Peder Bonnier, son till Carl-Johan Bonier och idag ansvarig för digitala medier på Bonnier Tidskrifter.

– Han är mycket välutbildad och pekas av många ut som en påläggskalv. Jag tror att han får en central roll i framtiden, även om det kanske inte blir som styrelseordförande eller vd, säger Björn af Kleen till Dagens Industri.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BonnierJonas Bonnier

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.