Björk: "Det skulle vara intressant att veta hur DN tänker"

2010-03-18 14:13  

DN Kultur förlorar kolumnisten Nina Björk. "Ett märkligt kommersiellt tänkande", säger hon om nerdragningarna på DN Kultur.

Anledningen till att Nina Björk slutar är de nya villkor som gäller på DN.

– För att vara kvar var jag tvungen att arbeta heltid eller bli omplacerad. Det är ett led i besparingarna. De som är kvar ska arbeta heltid, säger hon.

Hur tycker du att DN:s ledning skött nedskärningarna?

– Det är konstigt att man skär ner så mycket på sånt material som inte finns någon annanstans, DN Kultur är en institution i svenskt kulturliv. Jag  tycker att man skär oproportionerligt hårt på kulturredaktionen. Det skulle vara intressant att veta hur ledningen tänker.

Hur kommer det nedskärningarna att påverka DN Kultur?

– Alla måste göra mer när det inte finns lika mycket resurser. Det är klar att det påverkar. Frilansbudgeten är halverad. Men jag känner för DN Kultur, trots att jag slutar. Jag hoppas att den får fortsätta vara lite långsam och mer analytisk.

Vad ska du göra nu?

– Jag har fått ett författarstipendium, men det är allt jag kan säga nu.

Patrik Chi

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt