Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Birgitta Forsberg: "Får mycket utrymme att göra det jag tycker om"

Publicerad: 5 Juni 2017, 11:00
Uppdaterad: 5 Juni 2017, 14:24

Birgitta Forsberg.

DN:s prisbelönta ekonomireporter och krönikör Birgitta Forsberg går till SvD.


Ämnen i artikeln:

SvDDNAffärsvärlden

Ekonomireportern Birgitta Forsberg värvas till Svenska Dagbladet efter två och ett halvt år hos Dagens Nyheter.  

Innan sejouren på DN jobbade hon på Affärsvärlden och Veckans Affärer i åtta år vardera, och har dessutom ett förflutet på Reuters i Stockholm och på San Fransisco Chronicle.

År 2014 vann Birgitta Forsberg utmärkelsen Årets journalist på Tidskriftsgalan och hon har dessutom skrivit böckerna "Fritt Fall – Spelet om Swedbank" och "Svenska Miljardärer".

På SvD börjar hon den första augusti.

– Jag fick ett väldigt fint erbjudande från SvD, med en friare roll, en fast krönika varje vecka och möjlighet att göra långa, fördjupande jobb. SvD satsar ju dessutom hårt på näringslivsbevakning, och det kommer ge mig mycket utrymme att göra det jag tycker bäst om, säger Birgitta Forsberg till Dagens Media.

Har du någon tanke om vad du vill ägna dig åt framåt hos SvD?

– Jag är alltid inne i det jag gör just nu, och är för tillfället begeistrad över två spännande saker jag håller på att gräva i hos DN. Men det finns aldrig brist på saker att göra – snarare finns det allt för många artiklar att skriva och jag tror definitivt inte att det kommer bli nyhetstorka i augusti. Jag gillar ju att skriva om spelet bakom inom näringslivet, och där händer det alltid mycket. Men jag ser verkligen fram emot att börja på SvD och ansluta mig till de nya kollegerna.

Vad hoppas du kunna bidra med?

– Framför allt hoppas jag kunna bidra med fördjupning och mina krönikor.  

Vad tar du med dig från tiden hos DN?

– DN är ju en stor och tung tidning, och det är väldigt roligt att jobba på en tidning som har muskler att gå in tungt när de bestämmer sig för att bevaka någonting eller göra granskningar. Det handlar ju inte bara om ekonomiområdet, utan exempelvis när det sker terrordåd och liknande. Sedan har jag haft väldigt trevliga arbetskamrater, vilket betyder mycket.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SvDDNAffärsvärlden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.