Bingo: "Jag köper Moore"

Dagensmedia.se kan avslöja att tidningen Moore köpts av Bingo Rimér – som planerar att relansera tidningen med ny, mer nischad, inriktning.

Som dagensmedia.se tidigare i dag kunde avslöja läggs killtidningen Moore ner i sin nuvarande form.

Snart kan den dock komma att återuppstå. Medieentreprenören Bingo Rimér uppger att han har köpt tidningen.

– Ja, det stämmer, jag har ett utländskt spelbolag i ryggen, och det finns en tydlig strategi för nya Moore, säger Bingo Rimér till dagensmedia.se.

Han vill också poängtera att Moore inte dras med bristande lönsamhet.

– Tvärtom, den har varit en kassako. Men, den har legat i ett förlag som inte gått så bra. Och man ska heller inte blunda för att segmentet som helhet haft det tufft, vi slåss ju om samma läsare som King, Café och Slitz, säger Bingo Rimér.

Lösningen är enligt den nya strategin framför allt en offensiv satsning på nätet.

– Där har Moore varit exceptionellt dålig. Mycket har flyttat till nätet, och vi måste bli mycket bättre på att fånga upp unga killar där, säger Bingo Rimér.

Vilken inriktning kommer nya Moore att få?

– Ja, eftersom jag har ett spelbolag i ryggen så behöver man kanske inte vara Sherlock Holmes för att räkna ut det.

Kommer du själv att vara inblandad i produktionen av den nya tidningen?

– Jag kommer att arbeta kreativt, och är i allra högsta grad inblandad i utformningen och utvecklingen av den nya sajten. Vi har tittat på några amerikanska förlagor, och eftersom det gjorts så lite hittills i Sverige så krävs det inte mycket för att sticka ut, säger Bingo Rimér och fortsätter:

– Jag kommer att vara för Moore vad Amelia Adamo var för Amelia en gång i tiden. Nu har vi Blondinbella och Blondinbingo.

Dante Thomsen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt