Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Betssons vd: "Vi är besvikna"

Publicerad: 5 Juni 2013, 04:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:43

Förebyggandet av spelmissbruk är Peter Normans argument för att förbjuda utländsk spelreklam i dagspress. Betssons vd Magnus Silfverberg tror att fiskala mål är det egentliga intresset.


Ämnen i artikeln:

UnibetBetsson

I en dragning inför Kulturutskottet argumenterade finansmarknadsminister Peter Norman för en skärpning av Lotterilagen. Huvudskälen till det uppgavs vara förebyggandet av spelmissbruk.

Särskilt upprörs Peter Norman av spelannonser i tidningar och är missnöjd med Högsta domstolens beslut att fria Aftonbladet och Expressen som publicerat spelannonser i åratal.

Enligt Affärsvärlden ska han bland annat ha gjort följande uttalande:

"Vi har inte gett upp den frågan. Vi tror att det går att ändra vår lagstiftning som gör att främjandeförbudet kommer att bita verkningsfullt även här mot de utländska spelbolagen. Det innebär att vi försöker stoppa annonserna i dagspressen. Det arbetet ska påbörjas skyndsamt".

Magnus Silfverberg, vd på Betsson tror inte att en skärpning av Lotterilagen skulle drabba bolaget direkt. Indirekt skulle de dock kunna drabbas eftersom företag kan bli mer restriktiva till att ta emot reklam.

Framför allt är han dock besviken:

– Vi är ledsna över att de använder spelmissbruksfrågan som argument. Vi är övertygade om att vi är lika duktiga på att ta socialt ansvar som de svenska bolagen.

Han fortsätter:

– Statens övergripande ansvar är att skydda användarna, så de borde vara intresserade av att införa ett licenssystem. Eftersom de inte gör det börjar man undra om det inte är fiskala mål som är det egentliga intresset.

Henrik Tjärnström, vd för Unibet tror inte att det kommer något konkret besked från politikerna förrän mandatperioden är över.

– Det gör ingen konkret skillnad för oss kortsiktigt. Vi jobbar vidare med våra samarbetspartners.

Han poängterar även att Unibet tar frågan om spelansvar seriöst och arbetar aktivt för att förhindra att spelberoende uppstår.

– Det är en viktig fråga att diskutera. Och det är en anledning att få in så många spelare som möjligt i det reglerade systemet.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

UnibetBetsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.