Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Både Virtanen och Wallin överklagar förtalsdom

Publicerad: 30 december 2019, 14:24

Foto: Frankie Fouganthin (Wikimedia Commons)

Såväl Fredrik Virtanen som Cissi Wallin överklagar tingsrättens fällande dom. Nu ska fallet tas upp i hovrätten.


Ämnen i artikeln:

Cissi WallinMetroFredrik Virtanen

Det var under metoo-rörelsen som medieprofilen Cissi Wallin vid upprepade tillfällen anklagade den tidigare Aftonbladet-journalisten Fredrik Virtanen för en våldtäkt som ska ha inträffat 2006. Händelsen polisanmäldes av Cissi Wallin 2011 och utreddes av polis, men förundersökningen lades ned i brist på bevis.

De utpekande sociala medier-publiceringarna polisanmäldes av Fredrik Virtanen och i augusti väcktes det åtal. I december kom domen: Stockholm tingsätt fäller Cissi Wallin för grovt förtal.

LÄS OCKSÅ: Fredrik Virtanen efter domen: ”Aftonbladet borde återanställa mig”

Påföljden blev villkorlig dom och 100 dagsböter om 50 kronor. Utöver det ska Cissi Wallin betala 90 000 kronor till Fredrik Virtanen i skadestånd.

Nu överklagas domen av bägge parter, rapporterar Expressen. Av Cissi Wallin, som vill frikännas, och av Fredrik Virtanen som vill se ett högre skadestånd. Det innebär att det kommer att bli en ny rättegång i Svea hovrätt.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News