Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag01.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Avlidne SvD-fotografen hyllas

Publicerad: 1 April 2020, 06:10

SvD:s publisher Anna Careborg hyllar tidningens avlidne fotograf Tomas Oneborg.

Foto: Janne Næss

Både i sociala medier och i den egna tidningen hyllas Svenska Dagbladets fotograf Tomas Oneborg, som nyligen avled i covid-19.


Ämnen i artikeln:

coronavirusetSvD

Det var igår, onsdag, som Svenska Dagbladet publicerade en artikel om att tidningens fotograf, Tomas Oneborg, gått bort till följd av covid-19. 

– Det är med stor sorg och bestörtning som vi nåtts av beskedet. Tomas var en väldigt uppskattad medarbetare och en fantastisk yrkesman. Hans betydelse för Svenska Dagbladets bildjournalistik kan inte överskattas, säger SvD:s chefredaktör Anna Careborg, till den egna sajten.

Tomas Oneborg arbetade på SvD i 34 år. Han var bland annat förste pressfotograf på plats efter terrordådet på Drottninggatan 2017. Han belönades året därpå med andra pris i utmärkelsen Årets nyhetsbild.

Tomas Oneborg hyllas nu både i den egna tidningen och på sociala medier. I en kommentar på SvD:s sajt skriver tidningens krönikör Anders Lindblad en känslosam text om Tomas Oneborgs betydelse för tidningen:

”I lördags fyllde ‘Onis’ – det var så han kallades av oss alla – 62 år. Nu finns han inte mer. Benen skakar, tårarna rinner när alla minnen vi delat som vänner och kollegor kommer tillbaka. I den här svåra stunden går tankarna givetvis främst till Tomas anhöriga, men för alla oss på Svenskan var han som en i familjen”, skriver han.

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

coronavirusetSvD

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.