fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Avlidne SvD-fotografen hyllas

Publicerad: 1 april 2020, 06:10

SvD:s publisher Anna Careborg hyllar tidningens avlidne fotograf Tomas Oneborg.

Foto: Janne Næss

Både i sociala medier och i den egna tidningen hyllas Svenska Dagbladets fotograf Tomas Oneborg, som nyligen avled i covid-19.

Ämnen i artikeln:

SvDDagspressCoronaviruset

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Det var igår, onsdag, som Svenska Dagbladet publicerade en artikel om att tidningens fotograf, Tomas Oneborg, gått bort till följd av covid-19. 

– Det är med stor sorg och bestörtning som vi nåtts av beskedet. Tomas var en väldigt uppskattad medarbetare och en fantastisk yrkesman. Hans betydelse för Svenska Dagbladets bildjournalistik kan inte överskattas, säger SvD:s chefredaktör Anna Careborg, till den egna sajten.

Tomas Oneborg arbetade på SvD i 34 år. Han var bland annat förste pressfotograf på plats efter terrordådet på Drottninggatan 2017. Han belönades året därpå med andra pris i utmärkelsen Årets nyhetsbild.

Tomas Oneborg hyllas nu både i den egna tidningen och på sociala medier. I en kommentar på SvD:s sajt skriver tidningens krönikör Anders Lindblad en känslosam text om Tomas Oneborgs betydelse för tidningen:

”I lördags fyllde ‘Onis’ – det var så han kallades av oss alla – 62 år. Nu finns han inte mer. Benen skakar, tårarna rinner när alla minnen vi delat som vänner och kollegor kommer tillbaka. I den här svåra stunden går tankarna givetvis främst till Tomas anhöriga, men för alla oss på Svenskan var han som en i familjen”, skriver han.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev