Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Även Expressen ökar på söndagar

Publicerad: 26 Augusti 2009, 05:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:16

Dagensmedia.se kunde igår berätta om Aftonbladets sommarupplaga. Enligt tradition avslöjar nu även Thomas Mattsson Expressens upplaga i sin blogg.


Expressen ökade upplagan på söndagar med 6.500 exemplar i juni, 1,7 procent. I juli minskade dock upplagan på söndagar med 13.300 exemplar, -3,4 procent.

På vardagar minskade upplagan med 2,2 procent till 280.100 exemplar i juni. I juli var motsvarande siffra -1,9 procent, med en upplaga på 313.600 exemplar.

”Söndagsökningen i juni kan tyckas som en siffra ryckt ur sitt sammanhang, bara en liten positiv vinkel på allt det dystra, men Aftonbladets chefredaktör Jan Helin har bloggat om att Aftonbladet ökade upplagan på söndagar i juli. Och det är faktiskt bra.

Jag förstås helst att Expressen ökar ännu mer, men i ett större perspektiv är det bra för kvällstidningsgenren med två starka konkurrenter som satsar på innehåll och erbjudanden”, bloggar Thomas Mattsson.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.