Åtta tjänster kan försvinna från HP

2013-01-11 15:25  

51 tjänster försvinner från Mediabolaget Västkusten varav åtta journalister på Hallandsposten. Nu får ledningen hård kritik av tidningens fackklubbsordförande.

30 miljoner kronor. Så mycket pengar räknar Mediabolaget Västkusten, som bland annat ger ut Hallandsposten, Hallands Nyheter, TTELA och Bohusläningen, med att spara på de 51 tjänster som nu försvinner från bolaget.

Tidigare i dag stod det klart att 16 personer lämnar Hallands Nyheter och nu kan dagensmedia.se också berätta att totalt 8 tjänster riskerar att försvinna från systertidningen Hallandspostens redaktion. Dessutom ser ett par tjänster ser också ut att försvinna på affärssidan.

– Att det blir färre journalister framöver lär inte gå att undvika, men exakt hur många journalisttjänster som försvinner återstår att se, säger Hallandspostens fackklubbsordförande Marko Korkeasalo till dagensmedia.se.

Han hoppas dock på att antalet tjänster som försvinner ska minska något och riktar samtidigt kritik mot ledningen.

– Det är ytterst anmärkningsvärt att arbetsgivarens representanter på flera håll inom vår koncern redan har kommunicerat ut – både internt och externt – hur många journalisttjänster som ska bort inom koncernen innan förhandlingar om saken har genomförts på alla tidningar.

Marko Korkeasalo menar också att ledningens agerande inte följer de rådande spelreglerna på arbetsmarknaden.

I dagsläget består Hallandspostens redaktion av 53 heltidstjänster.

Dante Thomsen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt