Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Åtta slutar på Talentum

Publicerad: 7 juni 2016, 14:04
Uppdaterad: 7 juni 2016, 14:17

Ledningen och facket överens om sparpaket.


Dagens Media har tidigare berättat om ett sparförslag på Talentum Media, där förlagets samtliga titlar skulle spara 15 miljoner kronor per år. Det skulle enligt det ursprungliga förslaget uppnås genom att banta redaktionerna med 19 tjänster, från dagens 47 tjänster. En personalminskning på 40 procent.

Sedan dess har förhandlingar om de planerade nedskärningarna pågått och idag kom arbetsgivaren och den lokala fackklubben fram till ett enat beslut.

Åtta personer totalt kommer frivilligt lämna Talentum Media. Sex personer från Ny Teknik, en person från Affärsvärlden och en person från Lag & Avtal kommer att sluta.

– Vi är väldigt glada över att vi har kunnat enas och att ingen som inte vill sluta behöver göra det, säger Eddie Pröckl, journalistklubbens ordförande på Talentum till Dagens Media.

Talentums vice vd Peter Edhäll är även han nöjd med resultatet av förhandlingarna.

– Jag är nöjd över att vi har kunnat avsluta i enighet. Sedan står vi inför ständig förändring och det kan vara så att vi behöver tillföra andra typer av resurser senare när vi har sett över var det finns luckor att fylla, säger Peter Edhäll till Dagens Media.

Ett annat förslag var att lägga ut webborganisationen externt, något som man kommit fram till att inte göra.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev