Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Åsa Erlandsson till SvD

Publicerad: 18 oktober 2019, 07:25

Åsa Erlandsson börjar på Svenska Dagbladet i januari nästa år.

Foto: Göran Segeholm

Åsa Erlandsson rekryteras till Svenska Dagbladet. ”Vi vill satsa ännu mer på granskande berättande, och jag är oerhört glad att Åsa Erlandsson nu blir en del av Svenska Dagbladet”, säger Anna Careborg.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSvD

Åsa Erlandsson blir nyhetsreporter på Svenska Dagbladet och ska fokusera på fördjupande och granskande journalistik. Senast kommer hon från SVT där hon arbetat med ”Veckans brott” och ”Dokument inifrån”. 

– De starka berättelserna, de betydelsefulla granskningarna och fördjupningarna som sätter nyhetsflimret i sitt sammanhang är det jag verkligen brinner för. Jag ser mycket fram emot att få ägna mig åt det tillsammans med SvD:s drivna och engagerade gäng som jag redan nästan känner mig som hemma hos, säger Åsa Erlandsson, i ett pressmeddelande. 

Rekryteringen är en del av Svenska Dagbladets plan på att stärka den undersökande och granskande journalistiken. 

– Vi vill satsa ännu mer på granskande berättande, och jag är oerhört glad att Åsa Erlandsson nu blir en del av Svenska Dagbladet. Hon är inte bara en skicklig undersökande nyhetsreporter, hon har också en helt egen stil och berättarteknik, säger Anna Careborg, publisher på Svenska Dagbladet, i ett pressmeddelande. 

Åsa Erlandsson har tilldelats Guldspaden tillsammans med ”Uppdrag granskning” för ett avslöjande om falska sjuksköterskor. 2017 vann hon Stora Journalistpriset som Årets berättade för boken ”Det som aldrig fick ske: skolattentatet i Trollhättan”.

Åsa Erlandsson tillträder i januari 2020.  

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSvD

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev