Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag06.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Artikeln som gav rekordspridning för DN

Publicerad: 26 April 2012, 09:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:24

Artikeln i gårdagens DN om hur pensionären Margareta Winberg bjöds in till en ministermiddag spreds till både Japan och USA.


Ämnen i artikeln:

DNDagens Nyheter

Istället för tidigare jordbruksminister Margareta Winberg bjöds istället en pensionär från Sundbyberg, med samma namn, till den prestigefyllda ministermiddagen i Stockholm. Artikeln väckte inte bara uppskattning bland svenska läsare utan spreds över hela Europa och så långt bort som till USA och Japan.

Bland annat plockades historien upp av tyska Bild, norska TV2, finska Hufvudstadsbladet och Fox News, samt av nyhetsbyråerna AP och AFP.

Under det första dygnet delades artikeln närmare 25 000 gånger på facebook och twitter.

- Tidigare har vi haft ett fåtal artiklar som har delats omkring 10 000 gånger under det första dygnet, säger Anna Åberg, editionschef och tillförordnad redaktionschef på DN.se

Hon fortsätter:

- Under eftermiddagen i går ringde BBC hit och ville prata med Cecilia Jacobsson som skrivit artikeln. Huvudpersonen Margareta fick tydligen nog av uppmärksamheten under kvällen och tackade nej till att medverka i bland annat SVT.

Anna Åberg ser flera olika anledningar till artikelns stora spridning.

- Det är kittlande när politiker begår misstag, i alla fall när det är ett så oskyldigt misstag som det här. Det är också roligt att Margareta faktiskt gick till middagen. Men framför allt finns det något så fint i hur hon tas om hand när misstaget uppdagas. Det är en härlig historia, och Cecilia Jacobsson har verkligen fångat det på ett bra sätt.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

DNDagens Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.