Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Arne Höök och Christina Larsson lämnar Aftonbladet

Publicerad: 25 november 2011, 15:11
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:49

UPPDATERAD. Aftonbladet-veteranen Arne Höök följer kollegan Lasse Anrells spår och lämnar tidningen. Även helgredaktören Christina Larsson slutar på tidningen.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

– Det här känns kanon. Lite som att vinna på triss. Jag fick verkligen en jättebra deal, säger Arne Höök till dagensmedia.se.

Tillsammans med Lasse Anrell grundade han för en tid sedan Arne och Lasses nyhetsbrev, som skickades ut till Aftonbladets medarbetare varje vecka, med kritik mot tidningens neddragningar.

Lasse Anrell har redan lämnat tidningen och accepterat ett avgångsvederlag – nu gör Arne Höök samma sak.

– Jag bor i en söderförort numera och tycker att det blev för långa resor till jobbet. Därför väljer jag att ta den här chansen, säger han.

Vad kommer du att göra nu?

– Jag säger precis som Lasse Anrell: ingen aning. Jag ska söka jobb och dricka vin, men inte rosévin som Lasse. Jag är mer macho än honom, säger Arne Höök. 

Hur är ditt förhållande till Aftonbladet?

– Det är jättebra. Jag har varit en lojal fotsoldat i 25 år, jag älskar den tidningen. Jag önskar dem all lycka, säger han.

Även Christina Larsson, idag helgredaktör för huvudtidningen, lämnar Aftonbladet. Hon har jobbat på Aftonbladet i 11 år, och varit chef på en rad olika avdelningar sedan 2003.

– Jag har haft fantastiskt roligt och lärt mig oerhört mycket på Aftonbladet, men kände när den här möjligheten kom att det var lagom för mig att gå vidare, säger Christina Larsson, och fortsätter:

– Min plan är att starta eget både som reporter, redaktör och redaktionell projektledare. Jag kommer också vid sidan om fortsätta att utbilda mig till kriminolog, för att i framtiden kunna kombinera de kunskaperna med journalistiken.

Erik Strömberg

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.