Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Arbetarbladet backar efter läsarstorm – tar tillbaka I dag-sidan

Publicerad: 17 November 2014, 09:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:22

Mejl, telefonsamtal och arga brev. Sedan i juni har läsarna uttryckt sitt starka missnöje med Arbetarbladet. Nu återinför tidningen sin I dag-sida.


På I dag-sidan får icke-kommersiella organisationer och föreningar berätta om sina evenemang och utställningar.

I juni valde dock Arbetarbladet att ta bort sidan från papperstidningen och istället flytta tjänsten till annonsplats.

Förändringen har dock inte gått hem hos läsarna och Arbetarbladets chefredaktör Daniel Nordström berättar att många läsare hört av sig för uttrycka sitt missnöje med förändringen.

Daniel Nordström medger nu att det inte var helt lyckat att ta bort I dag-sidan och därför införs den nu återigen i papperstidningen.

– Jag har fått omkring 100 telefonsamtal, mejl och brev sedan vi tog bort sidan. En del har varit arga, andra har varit uppriktigt ledsna. Många har tyckt att detta material har varit bland det viktigaste i tidningen och en viktig del i varför de har tidningen, säger Daniel Nordström till Dagens Media.

Varför tror du att just I dag-sidan väcker så starka känslor?

– Egentligen väcker alla förändringar i tidningen reaktioner, men med just denna sida är det speciellt. Jag tror att det beror på att den träffar mitt i målgruppen print. Många av våra läsare har fått värdefulla evenemangstips genom denna sida.

Varför har ni beslutat att återinföra sidan nu?

– Vi gjorde förändringen med tanken på att föra över materialet till annonser. Det fungerade inte som vi har tänkt. Vi har lyssnat på läsaråsikterna och väljer därför att göra förändringen. Efter att vi kommunicerat detta har vi fått många positiva reaktioner.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.