Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

April, april – här är mediernas skämt i år

Publicerad: 1 april 2014, 07:31
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:42

Skojarnas dag är åter kommen. Dagens Media har sammanställt några av de roligaste, och tråkigaste, aprilskämten.


På Ica har man varit flitiga i år. Under gårdagen laddade matjätten upp en film på sin Youtube-kanal. I filmen gör Ica reklam för sina smarta glasögon – Ica Glasses. Med glasögonen på kan du registrera köp, få produktinformation och göra inköpslistor.

Enligt magasinet Café så fuskar modebloggaren Johan Hurtig med sina selfies. Under en tid har han nämligen anlitat professionell hjälp i form av modefotografen Jimmy Backius. Backius ska enligt uppgift ha plåtat Johan Hurtigs tio senaste så kallade selfies.

– Det här är ett fruktansvärt svek, säger Petra Tungården, en av Johan Hurtigs mest trogna Instagramföljare, till Café. Man fejkar inte selfies. Det handlar om trovärdighet.

Jobbsafari sågar danskarnas placering i "Eurovision Song Contest" genom att utlysa en tjänst som planeringsansvarig inför nästa år. " Kom och hjälp vilsna danskar med att lyfta ESC till svenska höjder!" skriver de på sin sajt.

Med hjälp av avloppsvatten kommer polisen kunna identifiera brukare av narkotika. Åtminstone om man ska tro SVT Jämtlandsnytt. En automatisk provtagare i reningsvattnet ska med hjälp av DNA-teknik kunna analysera vilka droger som finns i vattnet, samt vem som har gjort sig skyldig till det olagliga bruket.  

Tidningen Ångermanland presenterar ett medborgarförslag som vill göra Härnösand till en "solidarisk swingerskommun". En ny slogan skulle kunna lyda "Härnösand – staden som det swinger om". Härnösand som swingerskommun ska hjälpa sjunkande befolkningssiffror och minskad handel.

– Ett jättespännande förslag, säger Tomas Q Frejarö, biträdande kommunalråd, till tidningen.

Västerbottens-kuriren publicerade en artikel under rubriken "Äldre vallas i grupp med bogserlina". På sajten presenteras hemtjänsten i Umeås nya sätt att motionera kommunens äldre.

– De äldre ska, med en lina bundet mellan sig, rastas i grupp. Det blir en besparing som förenar nytta med nöje, menar Roland Torsson som är ansvarig för projekt Prima.

Tidningen Kamratposten skojar också till det. I ett pressmeddelande uppger KP att de delar upp tidningen i två delar, en för killar och en för tjejer. Omslagen som medföljer (se bilder i högerspalten) är stereotypiska. På "Little miss Juliet", som tjejdelen kallas, pussmuns-poserar en tjej samtidigt som hon knäpper en selfie, och omslaget för "Romeo by KP" pryds av Zlatan Ibrahimovic.

Flygbolaget Sas uppger på sin Facebook-sida att samtliga passagerare, från och med idag, måste ta en selfie i samband med ombordstigningen. Selfien ska sedan delas i de sociala medierna.

"Sas har insett värdet av exponering i sociala medier. Vi inför därför en ny policy från och med idag som innebär att alla passagerare måste ta en så kallad "Selfie” i samband med boarding" skriver flygbolaget på sin Facebook-sida.

Jönköpingsposten meddelar i dag att hundägare som slarvar med städningen snart kommer att kunna beivras. På sin sajt uppger tidningen att kommunens tekniska kontor ska börja spåra hundbajs som inte plockats upp. Hundägare som inte gör rätt för sig kommer att dömas till hårda böter.

Sats lanserar "ColdYoga", som ska starta i dag på utvalda center, med beskrivningen: "Vill du öka din förbränning med 25 procent och samtidigt få en stark och uthållig kropp? Då är ColdYoga, yogaträning i fem minusgrader, något för dig."

Träningen utförs i ett rum med sänkt temperatur och deltagare uppmanas ta med sig mössa till klassen för att inte tappa för mycket kroppsvärme genom huvudet.

Film - ICA Glasses:

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/iYw_z9BAavY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Film – ColdYoga:

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/PjHKstdQ6d4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pär Ullrich

Andrea Svanberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.