Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDagspress

Anrell: Kjell Häglund är en dålig journalist

Publicerad: 13 Oktober 2010, 08:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:35

Journalisten Kjell Häglund påstår att Aftonbladets Lasse Anrell stödjer huliganer. Nu går Anrell till rasande motattack.


Ämnen i artikeln:

Lasse AnrellAftonbladet

Det är i en krönika publicerad på tidningen Journalisten.se som Kjell Häglund för tesen att Lasse Anrell kampanjar för Hammarby samt stödjer tvivelakta supporterelement. Detta efter att ha fotograferats iförd en t-shirt med texten ”Krita en 5:a”, vilket Kjell Häglund menar är slang för att tigga fem gram droger.

– Att Anrell offentligt torgför denna huliganslogan i både en krönikehyllning och på bild är en direkt legitimering av hela denna kriminella subkultur. Än värre att han inte är ovetande om att det är Hammarbys ökända huligan-firma BBS som ligger bakom tröjan. Redan 2008 hyllade han deras blogg som en av sina favoriter med motiveringen ”Den kanske inte är helt politiskt korrekt, men ofta mycket rolig”, skriver Kjell Häglund i krönikan.

Lasse Anrell slår ifrån sig kritiken - med besked.

– Kjell Häglund är en skicklig polemiker men han har lika fel som den gången han fick sparken från Aftonbladet. All bra sportjournalistik bygger på jäv, sedan gäller det att inte låta sina sympatier skina igenom när man skriver och där är vi olika bra. Kjell Häglund är inte en av de bra, det är däremot jag.

Lasse Anrell menar att han alltid varit helt öppen med att han stödjer Hammarby men att det inte påverkar hans arbete.

– Han är bara lite bitter eftersom att den här säsongen har infriat allt det jag förutsagt om AIK. Det märks i det han skriver.

Att Lasse Anrell skulle stödja några huliganer vill han inte heller kännas vid.

– Jag har varit helt öppen med att jag tycker att den där bloggen stundtals är briljant precis som den är fullständigt väck ibland. Men kopplingen till huliganismen hade jag ingen aning om. Jag vet inte ens vad BBS jag är osäker på huruvida Kjell Häglund vet det heller.

Men du tycker att bra sportjournalistik kräver jäv?

– Ja, jag älskar jäv, det är det som håller hela sportuniversum igång. Det är en intressant artikel, men jag tycker som sagt att han har fel. Skärpning Häglund.

Dante Thomsen


Ämnen i artikeln:

Lasse AnrellAftonbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev