Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Annonstapp sänker Forma

Publicerad: 19 Augusti 2009, 06:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:16

Intäkterna och lönsamheten minskar.


Forma Publishing Groups ägare Hakon Invest har nu redovisat sitt resultat för det första halvåret.

Formas försäljning uppgick till 410 miljoner kronor under de första sex månaderna 2009. Förra året vid samma tidpunkt var siffran 431 miljoner.

Även rörelseresultatet backade, från -7 miljoner till -46 miljoner. Enligt halvårsrapporten tyngs resultatet av strukturkostnader på 26 miljoner kronor. Dessutom slår den vikande annonskonjunkturen samt lanseringen av Kattis & Co mot resultatet.

Under det andra kvartalet sjönk intäkterna för Forma från 223 till 216 miljoner mellan 2008 och 2009, och en rörelsevinst på 11 miljoner förvandlades till en förlust på 2 miljoner.

Forma Publishing Groups vd Patrik Widlund berättade nyligen för Dagens Media att uppdragsverksamheten, som bedrivs inom Forma Contract och OTW, är den del av koncernen som visat starkast utveckling.

Han räknar inte med någon tillväxt under 2009.

– Totalt sett blir omsättningen i år i nivå med förra året. Vi har tagit en hel del kostnader för att anpassa vår organisation, vilket påverkar resultatet i år också. Vi påverkas naturligtvis av annonskonjunkturen, men det viktiga är att våra tidningar fäster på läsarmarknaden, berättade Patrik Widlund.

Forma ger ut tidningar som Hus&Hem, Ica Kuriren och nylanseringen Kattis & Co.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.