lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Annonspaketet Svea spricker

Publicerad: 30 november 2015, 12:26

Citypaketet drar sig ur – Mediekompaniet vill rädda Svea med nya samarbetspartners.

Ämnen i artikeln:

CitypaketetMediekompanietDagspress

EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Under måndagen skickade Mediekompaniet ut ett pressmeddelande med rubriken Mediekompaniet utvecklar Svea vidare!.

Ungefär samtidigt kom Citypaketet med ett eget pressmeddelande, med budskapet att man drar sig ur annonssamarbetet Svea.

Bakgrunden är att annonsörerna uppvisar nya beteenden och söker större flexibilitet.

– I det korta perspektivet innebär detta att Citypaketet lämnar samarbetet. En tredjedel av paketet är, i alla fall ägarmässigt, borta, säger Anders Sjösten, vd på Mediekompaniet, till Dagens Media.

Mediekompaniet är dock fast övertygade om att en stark gemensam nationell paketering behövs för morgonpressen. För det är man beroende av starka samarbetspartners.

Citypaketet, som nu lämnar Svea, består av DN, GP och Sydsvenskan. Mediekompaniet söker nu nya samarbetspartners för att kompensera för räckviddstappet.

– Vi är fast övertygade om vikten av en samlad stark nationell paketering. Men vad den kommer att innehålla hoppas jag kunna återkomma till inom kort, säger Anders Sjösten.

Kom Citypaketets beslut som en överraskning?

– Det har pågått en diskussion under en tid, och resultatet är att vi har lite olika analys om vad vi tror är bäst. Vi är inte osams på något sätt, men vi gör vår analys och de gör sin. Vi ser framför oss att vi hittar en annan lösning för att skapa ett starkt erbjudande.

Betyder detta att Svea skrotas?

– Det kan vara så att namnet Svea ersätts med något annat. Det är ett varumärke som vi har jobbat med under lång tid, men det viktiga är innehållet. Vi tror på vikten av samverkan och ett samarbete inom morgonpressen.

LÄS ÄVEN:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev