Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Annonsbolag blåste flera tidningar

Publicerad: 12 Augusti 2013, 12:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:38

Hallpressen och Södermanlands tidningar skrev i juni kontrakt med annonsbolaget Prospector. Problemet var att företaget inte fanns.


Ämnen i artikeln:

KristianstadsbladetHallpressenSödermanlands Nyheter

Det var den 5 juni i år som annonsföretaget Prospector fick i uppdrag att sälja annonser för Södermanlands Nyheter och Hallpressen som består av Jönköpingsposten och ett antal andra Smålandstidningar.

Men enligt Kristianstadsbladets granskning fanns det vid tidpunkten inget bolag som hette så. Först den 12 juni respektive 1 augusti bildades bolagen Prospector Marknadssupport i Norden och Prospector Marknadssupport i Sverige. 

Ägaren till bolagen har enligt Kristinstadsbladet tidigare drivit fem företag, varav tre gått i konkurs med miljonskulder. De övriga såldes i juli till två personer som misstänks vara ekonomiska målvakter.

Andreas Hall, försäljningschef på Södermanlands nyheter säger till tidningen att man inte kollat upp företaget innan man tecknade avtal.

– Inte direkt. Nu får vi se över det här, självklart är det jätteviktigt att våra uppdragstagare har rent mjöl i påsen, säger han.

På Hallpressen är man osäker på om företagen kollats upp innan avtalet tecknades. Man vet heller inte om avtalet kommer att granskas i efterhand.

Läs Prospectors svar på kritiken här.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.