Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Anna Lindberg om att lämna Öst Media

Publicerad: 11 februari 2020, 14:26

”Jag har funderat på hur länge man ska ha rollen som vd för ett bolag”, säger Anna Lindberg.

Foto: NTM

Efter fem år lämnar Anna Lindberg uppdraget som vd och publisher för Öst Media. ”Ett beslut som vuxit fram”, berättar Anna Lindberg för Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

NTM

Öst Medias vd och publisher Anna Lindberg har valt att lämna bolaget. Istället kommer Öst Media styras av Nils Olauson, tidigare redaktionell chef på NTM. Anna Lindberg berättar att beslutet om att säga upp sig har växt sig allt starkare ju längre tiden har gått. 

– Jag har funderat på hur länge man ska ha rollen som vd för ett bolag. Svaret på frågan är personlig för alla, men jag kände att jag ville lämna över stafettpinnen när jag fortfarande har mycket energi kvar att ge. Jag har drivit bolaget framåt och branschen utvecklas hela tiden och då kände jag att det var dags att lämna min post som vd, säger Anna Lindberg, till Dagens Media. 

Anna Lindberg har en lång och gedigen karriär inom NTM–koncernen där hon arbetet i 20 år. De senaste fem åren i rollen som vd. Anna Lindberg känner att man måste kunna känna av när det är rätt tid att överlåta ansvaret till någon annan.

– Är man vd så är man vd till hundra procent, man går helhjärtat in i rollen. Ger man 98 eller 97 procent i sin yrkesroll som vd, så är det inte tillräckligt. Jag känner att jag måste lova min omgivning om att jag utför uppdraget helhjärtat hela vägen. 

Vad Anna Lindberg ska göra härnäst har hon inga konkreta planer på än. 

– Jag har velat säga upp mig för att sedan se vad som händer. Jag känner mig sjukt peppad och nyfiken på vad som ska komma härnäst, säger Anna Lindberg.

Patrik Karlsson

Reporter

patrik.karlsson@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

NTM

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.