Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Anna Körnung tar över Mitt i

Publicerad: 30 September 2015, 07:10
Uppdaterad: 15 April 2016, 08:11

Anna Körnung lämnar Fokus för gratistidningskoncernen Mitt i. För Dagens Media berättar hon hur Mitt i ska vässas framöver.


Ämnen i artikeln:

Mitt i

I augusti stod det klart att chefredaktören Niclas Breimar lämnar gratistidningskoncernen Mitt i.

Avhoppet kom ett år efter den uppmärksammade affären där riskkapitalbolaget Segulah köpte den lönsamma gratistidningskoncernen. Kort efter uppköpet valde vd:n Thomas Nyhlén att sluta då han och styrelsen hade olika syn på hur verksamheten skulle bedrivas.

Nu presenterar Mitt i:s nye vd Erik Norberg koncernens blivande chefredaktör. Anna Körnung, i dag redaktionschef och tillförordnad chefredaktör för Fokus, tar över som chefredaktör vid årsskiftet.

– Jag går till ett väldigt roligt och spännande jobb. Jag tror väldigt mycket på att utveckla den lokala journalistiken och ser massor av möjligheter i vad man skulle kunna göra på Mitt i. Det är framförallt det som triggar igång mig, säger Anna Körnung till Dagens Media.

Vad vill du göra med Mitt i?

– Jag vill göra Mitt i till förstahandsvalet för läsarna när det gäller lokaljournalistik, både via papperstidningen och andra kanaler. Jag vill se till att man är närvarande hos läsarna hela veckan.

Hur gick rekryteringen till?

– Jag blev uppringd och tillfrågad.

Anna Körnung har fyllt rollen som chefredaktör för Fokus sedan medgrundaren Martin Ahlquist slutade i våras. Nyligen presenterades Johan Hakelius som ny permanent chefredaktör för Fokus, där han tar över efter årsskiftet. Anna Körnung säger till Dagens Media att hon inte var en aspirant till jobbet som permanent chefredaktör för Fokus.

 – Det uttrycktes redan från början att styrelsen ville rekrytera en chefredaktör externt, så det var inga konstigheter.

Valet av Johan Hakelius som ny chefredaktör för Fokus fick tidningens styrelseordförande Henrik Frenkel att avgå i protest. Enligt Anna Körnung har den kontroversen inte påverkat hennes beslut att lämna tidningen.

– Absolut inte. Det har inte påverkat beslutet på något sätt, säger hon och poängterar att valet att lämna Fokus helt handlar om att hon triggas av utmaningen på Mitt i.

Anna Körnung stannar på Fokus till årsskiftet, då Johan Hakelius tar över. Hon har ett förflutet som chefredaktör för Bonniers Veckans Affärer. Dessförinnan hade hon olika chefsroller på Svenska Dagbladet och Punkt SE.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mitt i

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.