Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Anna Hagwall avgår

Publicerad: 10 Oktober 2016, 06:00
Uppdaterad: 10 Oktober 2016, 07:36

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Anna Hagwall lämnar flera förtroendeuppdrag inom partiet. Bakgrunden är den motion om mediepolitik som lämnades in förra veckan.


Ämnen i artikeln:

SverigedemokraternaBonnier

Det var för att minska Bonniers dominans inom media som Anna Hagwall ville ta bort presstödet till landets lokaltidningar.

– Låt de små Bonnierska tidningarna i landsorten gå under. Ingen familj, etnisk grupp eller företag skall tillåtas kontrollera mer än fem procent av media, skrev SD-toppen i ett mejl till Aftonbladet.

Nu lämnar Anna Hagwall alla sina uppdrag inom Sverigedemokraterna. Beslutet har fattats efter samtal mellan Hagwall och gruppledningen.

”Bakgrunden till besluten är främst den dåligt underbyggda motion om mediepolitik som Hagwall lämnat in och som skadat partiets anseende och står i direkt strid med partiets fastslagna linje på flera viktiga områden”, skriver partiet i ett pressmeddelande.

Anna Hagwall tillbakavisar anklagelserna om antisemitism som riktats mot henne den senaste tiden, enligt pressmeddelandet.

”Det är dock illa nog att hon lagt fram förslag som står i direkt strid med partiets politik och uttalat sig på ett sådant sätt att trovärdigheten i Sverigedemokraternas mångåriga kamp mot antisemitism har kunnat ifrågasättas”, kommenterar Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson.  

Anna Hagwall kommer inte ställa upp för omval till riksdagen i nästa val. Huruvida hon stannar mandattiden ut är dock ett beslut ”som ytterst vilar hos henne och inte hos partiet”.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SverigedemokraternaBonnier

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.