onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Anna Gullberg till Expressen

Publicerad: 14 januari 2021, 08:15

Anna Gullbergs nya jobb blir som reporter på Expressens samhällsredaktion.

Foto: Sven Lindwall

Gefle Dagblads tidigare chefredaktör Anna Gullberg ansluter till Expressens samhällsredaktion.

Ämnen i artikeln:

Expressen

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Expressens samhällsredaktion, som nyligen fick ett tillskott i form av Helena Trus från Aftonbladet, får nu en ny kollega i Anna Gullberg.

– Expressen har konsekvent satsat på det starka berättandet och imponerar med sin politik- och samhällsbevakning, säger hon i ett pressmeddelande.

Anna Gullberg har en mångårig bakgrund från mediebranschen. Hon började sin yrkesbana på Falukuriren i Leksand och Gagnef 1995 och har sedan dess haft flera tunga roller, bland annat som kanalchef för P4 Dalarna och chefredaktör och ansvarig utgivare för Gefle Dagblad. Det uppdraget lämnade hon dock våren 2018 efter en infekterad konflikt på tidningen som gällde problem med arbetsmiljön.

Sedan dess har Anna Gullberg arbetat som frilansskribent och då haft uppdrag bland annat för Expressen, Fokus och Liberal Debatt men även hos Dagens Media. Utöver det är hon vice ordförande i Publicistklubbens styrelse. Men nu går hon alltså till Expressen.

På kvällstidningen blir Anna Gullberg en del av del grupp reportrar som arbetar med fördjupande samhällsjournalistik. Hennes bidrag blir bland annat med reportage och fördjupningar utifrån landet. 

– Jag kommer från Dalarna och har valt att bo kvar i ett glesbygdslän. Det i sig ger mig ett annat perspektiv. Jag hoppas kunna bidra med skildringar från ett Sverige utanför tullarna, säger hon.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev