Anna Gullberg mordhotad efter moskégranskning

2016-03-30 16:52  

Gefle Dagblad granskade Gävles moské – och dess ledares koppling till radikal islamism. Nu berättar chefredaktören Anna Gullberg om dödshoten efter publiceringarna.

– Hoten mot mig kan direkt kopplas till de publiceringar som vi gjort kring Gävles moské, säger hon till den egna tidningen.

Gefle Dagblad har granskat ledningen för Gävles moské – och funnit kopplingar till radikal islamism.

En av publiceringarna i artikelserien innehöll uppgifter om att en styrelsemedlem laddat upp bilder på IS-flaggor på sitt Instagramkonto. Nu berättar Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg för den egna tidningen att hon mottagit dödshot två dagar efter den publiceringen – av en nära släkting till Gävlemoskéns imam Abo Raad.

– Hoten mot mig har framförts i samtal med en polis, och kan direkt kopplas till de publiceringar som vi gjort kring Gävle moské. Personen som hotar befinner sig i ledarens omedelbara närhet, säger Anna Gullberg till den egna tidningen och fortsätter:

– Vi fortsätter att granska och låter oss självklart inte stoppas. En förundersökning har inletts. Jag hoppas att rättsväsendet kan klargöra att den här typen av hot mot medier inte är något som samhället accepterar.

Tidningen har tidigare mottagit bombhot där syftet sades ha varit att stoppa en publicering i moskegranskningen.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt