Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Anna Gullberg mordhotad efter moskégranskning

Publicerad: 30 mars 2016, 14:52
Uppdaterad: 30 mars 2016, 14:59

Gefle Dagblad granskade Gävles moské – och dess ledares koppling till radikal islamism. Nu berättar chefredaktören Anna Gullberg om dödshoten efter publiceringarna.


Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

– Hoten mot mig kan direkt kopplas till de publiceringar som vi gjort kring Gävles moské, säger hon till den egna tidningen.

Gefle Dagblad har granskat ledningen för Gävles moské – och funnit kopplingar till radikal islamism.

En av publiceringarna i artikelserien innehöll uppgifter om att en styrelsemedlem laddat upp bilder på IS-flaggor på sitt Instagramkonto. Nu berättar Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg för den egna tidningen att hon mottagit dödshot två dagar efter den publiceringen – av en nära släkting till Gävlemoskéns imam Abo Raad.

– Hoten mot mig har framförts i samtal med en polis, och kan direkt kopplas till de publiceringar som vi gjort kring Gävle moské. Personen som hotar befinner sig i ledarens omedelbara närhet, säger Anna Gullberg till den egna tidningen och fortsätter:

– Vi fortsätter att granska och låter oss självklart inte stoppas. En förundersökning har inletts. Jag hoppas att rättsväsendet kan klargöra att den här typen av hot mot medier inte är något som samhället accepterar.

Tidningen har tidigare mottagit bombhot där syftet sades ha varit att stoppa en publicering i moskegranskningen.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.