lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Anna Gullberg lämnar Mittmedia

Publicerad: 23 april 2018, 12:16

Anna Gullberg.

Anna Gullberg kliver av uppdraget som chefredaktör och ansvarig utgivare för Gefle Dagblad och lämnar Mittmedia. "Jag har funderat djupt och länge på den konflikt som företaget hamnat i kring arbetsmiljön det senaste året", säger hon.

Ämnen i artikeln:

MittmediaDagspress

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


Anna Gullberg kliver av uppdraget som chefredaktör och ansvarig utgivare för Gefle Dagblad och lämnar Mittmedia.

Enligt ett pressmeddelande är det ett beslut som har växt fram hos Anna Gullberg under en längre tid.

– Jag har funderat djupt och länge på den konflikt som företaget hamnat i kring arbetsmiljön det senaste året, som kulminerade i slutet av januari, och tycker att situationen är mycket olycklig. Mittmedia har idag många viktiga framtidsfrågor att ta sig an, och behöver kunna fokusera på dem. Jag har också personligen starkt berörts av allt som hänt. Att vara mediechef är extremt tufft idag, men att samtidigt dessutom vara länge i en pressad situation blir till sist inte en rimlig tillvaro. Jag väljer därför att kliva av mitt uppdrag och gå vidare, säger Anna Gullberg i ett pressmeddelande.

I en uppmärksammad granskning av Journalisten anklagas Mittmedia för att ha orsakat Gefle Dagblad-journalisten och huvudskyddsombudet Sanna Wikströms död. Hon gick bort i december 2017.

Anna Gullberg började på Gefle Dagblad hösten 2014, en återkomst till Mittmedia efter några år som ansvarig utgivare för Sveriges Radio Dalarna.

– Vi beklagar att Anna har valt att lämna Mittmedia, men respekterar samtidigt hennes beslut. Hon har gjort ett fantastiskt jobb med att lyfta journalistiken på GD, och är en stark publicist som med mod och integritet lett redaktionen i Gävle. Hon har också suttit i koncernledningen för att bidra med sin erfarenhet i publicistiska frågor, säger Per Bowallius, vd för Mittmedia, i pressmeddelandet.

Chefredaktör och ansvarig utgivare för Hälsingland, Anders Ingvarsson, tar över som ansvarig utgivare efter Anna Gullberg, med omedelbar verkan. Processen för att rekrytera chefredaktör och ansvarig utgivare för Gefle Dagblad och Mitt Gävle påbörjas.

Daniel Bertils fortsätter som tf chefredaktör till och med den 30 april. Daniel Bertils är tillika affärsutvecklingschef för print och måste därför fokusera på "ett antal viktiga projekt" där övergången till dagdistribution i Örnsköldsvik från den 2 maj är det som kommer prioriteras. Mot denna bakgrund kommer Anders Ingvarsson från och med den 1 maj att även ta över som tf chefredaktör för Gefle Dagblad. Daniel Bertils fortsätter som stf ansvarig utgivare för Anders Ingvarsson.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev