Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Anna Gullberg blir kulturredaktör på Expressen

Publicerad: 22 juni 2022, 13:36

Anna Gullberg övertar Victor Malms före detta roll som redaktör på Expressen Kultur.

Foto: Sven Lindwall + Janne Næss

Expressens Anna Gullberg, i dag knuten till tidningens samhällsredaktion, efterträder Victor Malm i rollen som redaktör på kulturen.


Ämnen i artikeln:

NyheterExpressenKarin Olsson

Anna Gullberg kom till Expressen våren 2021 efter att ha frilansat en tid för Expressen, men också för andra tidningar däribland Dagens Media. Sedan dess har Anna Gullberg varit knuten till tidningens politik- och samhällsredaktion och bland annat skrivit flera av de Sverige-reportage som nyligen blev bok.

LÄS OCKSÅ: Expressens Sverigereportage blir bok – så ser arbetet ut: ”Vi jobbar inte med vinklar”

Men nu står det klart att hon ersätter Victor Malm i rollen som redaktör på Expressens kultursida. En tjänst som har stått tom sedan Victor Malm tog klivet upp som kulturchef i anslutning till att Karin Olsson fick uppdraget som biträdande chefredaktör.

Victor Malm kommenterar valet av Anna Gullberg i den egna tidningen.

– Anna Gullberg är en av Sveriges mest mångsidiga publicister och reportrar, som kommer bidra med kunskap och skärpa till kultursidan i allmänhet och vår satsning på den berättande journalistiken i synnerhet.

Anna Gullberg har lång erfarenhet av mediebranschen och genom åren har hon haft flera tunga positioner. Karriären inleddes på Falukuriren i Leksand och Gagnef 1995, därefter blev hon kanalchef för P4 Dalarna och chefredaktör och ansvarig utgivare för Gefle Dagblad. Det senare uppdraget lämnade hon dock våren 2018 efter att en långvarig konflikt om arbetsmiljön kulminerat.

Förutom att Anna Gullberg det senaste året har varit en del av Expressens politik- och samhällsredaktion så skriver hon på en egen bok.

Nu ser hon fram emot att ägna sin tid åt kulturjournalistik.

– Jag älskar kulturjournalistiken som gör mig ursinnig, den som får mig att skratta högt. Den som inte går i ängslig flock. Den som är först med en helt egen analys, som överraskar, säger hon till Expressen.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev