tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Anna-Clara Welander till Bonnier News Local

Publicerad: 6 april 2022, 07:48

Anna-Clara Welander får en nyinrättad tjänst som chef för redaktionell verksamhet inom Bonnier News Local.

Foto: Per Mikaelsson

Den tidigare affärschefen för Expressen Lifestyle, Anna-Clara Welander, får ett nytt jobb inom Bonnier News Local.

Ämnen i artikeln:

Bonnier News LocalExpressenAnna-Clara Welander

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Dagarna innan resultaten från medarbetarundersökningen på Expressen Lifestyle redovisades, som visade på allvarliga arbetsmiljöproblem, gick Lifestylechefen Anna-Clara Welander ”vidare till andra uppgifter”. 

LÄS ÄVEN: Anna-Clara Welander lämnar Expressen Lifestyle: ”Rätt tajming för mig att lämna”

Nu står det klart att hon får en nyinrättad tjänst som chef för redaktionell verksamhet inom Bonnier News Local. Där ska hon bland annat ansvara för arbetsledning av ett tiotal chefredaktörer och rapportera till Pia Rehnquist, publicistisk chef. 

Därmed lämnar Anna-Clara Welander Bonnier News ledningsgrupp.

– Efter att ha jobbat med magasin och inom affärsområdet Expressen Lifestyle under många år, så känns det fantastiskt spännande att få möjligheten att kliva in i en för mig ny verksamhet. På bara tre år har Bonnier News Local utvecklats enormt. Jag ser verkligen fram emot att få vara med på förändringsresan framåt, säger Anna-Clara Welander, i ett pressmeddelande.

Parallellt med uppdraget inom Bonnier News Local ska Anna-Clara Welander ha fortsatt ansvar för att utveckla featurejournalistiken inom Bonnier News.

Samtidigt görs en omorganisation inom Bonnier News Local. Carl-Johan Bergman och Cecilia Ekebjär, som i dag delar på det redaktionella ansvaret för affärsområdets olika varumärken, får liksom Anna-Clara Welander titeln Chef redaktionell verksamhet. Dessutom skapas en grupp för redaktionell innehållsutveckling som leds av Cecilia Ekebjär. 

– Vi behöver säkerställa att vår verksamhet är bättre anpassad till Bonnier News övergripande organisation. Vi vill också se till att vi är organiserade efter våra behov, som att till exempel attrahera och behålla den yngre generationens läsare, säger Mikael Nestius, affärsområdeschef för Bonnier News Local, i pressmeddelandet.

Den nya organisationen ska börja gälla från och med 1 maj 2022.

LÄS ÄVEN: Så vill ledningen lösa striderna på Expressen Lifestyle: ”Komplex miljö” 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev