söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Andreas Cervenka till Aftonbladet – stärker tidningens bevakning av tech och ekonomi: ”Fint uppdrag”

Publicerad: 14 juni 2021, 09:23

Andreas Cervenka rekryteras till Aftonbladet för att stärka tidningens bevakning av tech, politik och ekonomi.

Foto: ANDREAS BARDELL

Aftonbladet rekryterar Andreas Cervenka för att att stärka sin bevakning av tech, politik och ekonomi.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetSvDDagens Industri

David Gustavsson

david.gustavsson@dagensmedia.se


Prisbelönta journalisten Andreas Cervenka har de senaste fyra åren varit på Dagens industri – och dessförinnan i tio år på SvD Näringsliv. Han har gjort flera ekonomiavslöjanden och skrivit flera böcker. Nu går han till Aftonbladet, enligt ett pressmeddelande. Där kommer han ha en fast krönika på temana ekonomi, tech och politik.

– Att få skriva om ämnen som engagerar mig på djupet för Skandinaviens största nyhetspublik är något av en dröm som går i uppfyllelse. Jag har varit ekonomijournalist i snart 25 år men uppdraget har aldrig känts viktigare än nu. Näringslivet håller på att stöpas om i grunden, gamla ekonomiska sanningar har förpassats till arkiven och makten över våra liv och det offentliga samtalet ligger delvis hos en handfull företagsledare i Silicon Valley, säger Andreas Cervenka i pressmeddelandet.

Genom att ta in Andreas Cervenka vill tidningen stärka sin bevakning av digitaliseringen av ekonomin och näringslivet – och de allt mäktigare techbolagen i Kalifornien. 

– Att försöka beskriva och förklara dessa skeenden för en bred läsekrets är bland det finaste uppdrag man kan få som journalist. Jag ser mycket fram emot att ansluta till Aftonbladets vassa redaktion i höst, kommenterar Andreas Cervenka. 

Andreas Cervenka tillträder 1 november.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev